Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αθλητικά > Βίκος Street Relays: Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αγώνες στη Κοζάνη

Βίκος Street Relays: Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αγώνες στη Κοζάνη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τα Street Relays Gr, είναι μία νέα πρωτοποριακή σειρά αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου, που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης και για πρώτη φορά ταυτίζονται και συνυπάρχουν αρμονικά ο αγωνιστικός και ο μαζικός αθλητισμός.

Ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους αγώνες ως ο μοναδικός που τα έσοδά του από τις εγγραφές συμμετεχόντων διατίθενται για την ενίσχυση κοινωφελών ιδρυμάτων, ενώ η φιλοσοφία να διεξάγονται σε κεντρικά σημεία και σε κυκλικές διαδρομές, δίνει τη δυνατότητα για την δημιουργία εορταστικής-ψυχαγωγικής ατμόσφαιρας υπό τη συνοδεία της μουσικής.

 

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν  για 2η συνεχή χρονιά στην Κοζάνη, έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με αυτισμό, αποτελούν μέρος της μεγάλης πανελλαδικής σειράς αγώνων δρόμου Βίκος Street Relays και έγιναν την Κυριακή το πρωί στην Κεντρική Πλατεία .

 

 

Η σκυτάλη είναι η ιδέα. Ότι χρειάζεται ο ένας τον άλλον για να γίνει κάτι καλό. Η συνεργασία είναι το σύνθημα και η σύνδεση της δυναμικής περισσότερων για το κοινό καλό. Με τεράστιο συμβολισμό η σκυτάλη “τρέχει” από πόλη σε πόλη και μεταφέρει το μήνυμα του αθλητισμού, της αλληλεγύης, της συντροφικότητας και της ομαδικής συνεργασίας.

Με τις ανάγκες για ανάδειξη αρχών και αξιών που έχουν χαθεί στη διαδρομή η σκυταλοδρομίες είναι πολλά περισσότερα από ένας αγώνας τρεξίματος. Για αυτό και η κοινωνική προσφορά με την ανάξειξη και προβολή ιδρυμάτων που παράγουν κοινωφελές έργο. Η εκπαίδευση είναι πολύτιμη για την πρόοδο όλων και η ισότιμη ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων και χαρακτηριστικών (σώμα, πνεύμα και ψυχή).

 

Τα Street Relays ξεκίνησαν το 2014 σε έξι πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Ραφήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Βόλος, Πειραιάς) και είχαν μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή παιδιών, μεγάλων και ατόμων με αναπηρία σε μία κυκλική διαδρομή και με μία μοναδική αίσθηση ενός αθλητικού πάρτι.

Τη σκυτάλη πήρε το 2015 με ορμή και οι αγώνες ξεκίνησαν από την Καλαμάτα στη 1 Μαρτίου. Ακολούθησαν άλλες έξι πόλεις της Ελλάδας (Μαρούσι, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πειραιάς) με τους συμμετέχοντες να παίρνουν τη σκυτάλη και να συνεχίζουν τη διαδρομή για μία άλλη κουλτούρα στον αθλητισμό και στη ζωή.

Για να φτάσουμε στο 2016 όπου τα Street Relays καθιερώθηκαν ως η μεγαλύτερη πανελλαδική σειρά αγώνων δρόμου στην Ελλάδα με οκτώ αγώνες σε Καλαμάτα, Γλυφάδα, Καβάλα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πειραιά, όπου περισσότεροι από 20.000 χιλιάδες δρομείς, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στη μεγάλη παρέα των relays.

Το ατομικό αγώνισμα του τρεξίματος μετατρέπεται σε ομαδικό και οι παρέες παίρνουν τη σκυτάλη.

Οι νικητές

Την 1η θέση στα 4Χ2500μ. κέρδισε η ομάδα Amigos (Στέλιος Παγουνόπουλος, Κωνσταντίνος Παγουνόπουλος, Αναστάσιος Ροβυθάκης, Αθανάσινος Σκόρδας), στα 2Χ5000μ. οι Road Runners (Παπαϊωάννου Γιώργος, Βασίλης Καραβίτης) και στα 10 χλμ ο Παύλος Ασλανίδης.

«Τρέχω παντού και πάντα, ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση, που δεν πρόκειται ποτέ να τη χάσω και την περιμένω του χρόνου με ιδιαίτερη ανυπομονησία. Η Κοζάνη είναι μια πόλη, που αγαπάει τον αθλητισμό, μια πόλη που οι κάτοικοί της αναζητούν ευκαιρίες για να βγουν από τα σπίτια τους να τρέξουν αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα τους. Όταν τρέχεις, η ζωή είναι καλύτερη», υποστήριξε ο νικητής των 10 χλμ, παλαίμαχος δρομέας, Παύλος Ασλανίδης, που έτρεξε και πέρσι κι ως Πόντιος, δεν παρέλειψε να αφιερώσει τη νίκη του στην ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Στις γυναίκες την 1η θέση στα 4Χ2500μ. πήρε ο Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας (Νικολέτα Λαδά, Αικατερίνη Μουλέλη, Παρασκευή Λαδοπούλου, Νεφέλη Τίτα) και στα 2Χ5000 η «Theodoridis Team» (Δήμητρα Λαβαντσιώτη, Χρύσα Βαρυτιμίδου).

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.