Αρχική > Slider > Βαθαίνει η κρίση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης – Συνέχεια αντιπαραθέσεων στη συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης

Βαθαίνει η κρίση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης – Συνέχεια αντιπαραθέσεων στη συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Η βαθιά και παρατεταμένη κρίση που πλήττει το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης αναδείχτηκε περίτρανα στη  συνεδρίαση της προσωρινής διορισμένης από το Πρωτοδικείο διοίκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Η μόνη απόφαση που έλαβε η πλειοψηφία στη συνεδρίαση, από την οποία απείχε σύσσωμη η αντιπολίτευση, είναι ο ορισμός δικηγόρου από την  Αθήνα, προκειμένου να εκπροσωπήσει το Εργατικό Κέντρο στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, την Πέμπτη 16 τρέχοντος. Άλλωστε, δεν μπορούσε να συζητηθεί κανένα άλλο σοβαρό θέμα, καθώς η εν λόγω προσωρινή διοίκηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου που την διόρισε, ενώ έχει και ημερομηνία λήξης μέχρι μεθαύριο 16 Νοεμβρίου. «Η απόφαση ήταν αναγκαία καθώς πρέπει το Εργατικό Κέντρο να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο στο δικαστήριο», υποστήριξε ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Άρης Κουρκούτας. Αντιθέτως, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μανές, υποστήριξε ότι «αυτή η προσωρινή διοίκηση δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα, αλλά αντιθέτως στις 16 Νοεμβρίου λήγει η θητεία της, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης. Άλλωστε η προσφυγή είναι των παρατάξεων και των σωματείων και το Εργατικό Κέντρο δεν έχει κανέναν λόγο εμπλοκής». Πρόσθεσε επίσης, πως «είναι ακατανόητο να βάζουν έναν  δικηγόρο από την Αθήνα που θα κοστίσει τόσο ακριβά στο Ε.Κ. ενώ θα μπορούσαν να βάλουν έναν δικηγόρο από την Κοζάνη που θα κόστιζε πολύ λιγότερο».

Να σημειωθεί ότι με την άποψη Μανέ συμπλέει και το ΠΑΜΕ, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Το αρνητικό είναι ότι όλες οι πλευρές, τόσο της πλειοψηφίας της προσωρινής διοίκησης όσο και της μειοψηφίας, συμφωνούν ότι «η κρίση στο ΕΚ Κοζάνης δεν πρόκειται να σταματήσει όσο υπάρχει παρέμβαση της δικαιοσύνης στα συνδικαλιστικά πράγματα», ενώ ομόθυμη είναι η άποψη ότι «για να βρει τον προσανατολισμό του το ΕΚ πρέπει να πραγματοποιηθεί συνέδριο με τις αντιπροσωπευτικές δυνάμεις που υπάρχουν».

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 16 τρέχοντος το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης καλείται να ορίσει νέα προσωρινή διοίκηση με μοναδική αρμοδιότητα να οδηγήσει το ΕΚ Κοζάνης σε συνέδριο, αρμοδιότητα την οποία δεν είχε η προσωρινή διοίκηση λίγων εβδομάδων. Επίσης, πρόκειται να εκδικαστεί αγωγή τριών σωματείων της ΔΑΚΕ που αποκλείστηκαν από το 35ο συνέδριο, ενώ εκκρεμεί και αντίστοιχη αγωγή σωματείων που πρόσκεινται στον Γ. Μανέ και στην ΠΑΣΚΕ. Με ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη η εκδίκαση στις 17 Δεκεμβρίου, της αίτησης ανάκλησης της απόφασης 379/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η οποία αναστέλλει όλες τις αποφάσεις του 35ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας