Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Τρεις νέοι γιατροί προσλήφθηκαν στο Μποδοσάκειο – Ορκίζεται αύριο ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής

Τρεις νέοι γιατροί προσλήφθηκαν στο Μποδοσάκειο – Ορκίζεται αύριο ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με την πρόσληψη τριών νέων γιατρών, του διευθυντή της πολύπαθης παθολογικής κλινικής, ενός Αναισθησιολόγου και ενός γυναικολόγου, ενισχύεται η λειτουργία του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», ο αναισθησιολόγος και ο γυναικολόγος ανέλαβαν ήδη υπηρεσία, ενώ ο νεοπροσληφθείς διευθυντής της Παθολογικής, Κωνσταντίνος Δολιανίτης, αναμένεται να ορκιστεί αύριο Τετάρτη και να αναλάβει υπηρεσία.

Την είδηση για την έλευση των τριών νέων γιατρών στο Μποδοσάκειο έδωσε χθες η διοίκηση του Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, απαντώντας στα δημοσιεύματα για την αναστολή εφημέρευσης της Παιδιατρικής κλινικής του Μποδοσάκειου από τα μέσα έως τέλος του μήνα, ο διοικητής του Μαμάτσειο- Μποδοσάκειο, Γιώργος Χιωτίδης, επιβεβαίωσε ουσιαστικά το πρόβλημα εφημεριακής κάλυψης της Παιδιατρικής του Μποδοσάκειου, επισήμανε ωστόσο μεταξύ άλλων ότι «το πρόβλημα της μη πλήρους εφημεριακής κάλυψης της Παιδιατρικής Κλινικής του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας δεν είναι σημερινό, αλλά υφίσταται κατά διαστήματα από το 2013».

Ο κ. Χιωτίδης επιβεβαίωσε επίσης και την είδηση του «e-ptolemeos.gr» ότι προσλήφθηκε επικουρική γιατρός για την Παιδιατρική του Μποδοσάκειου, η οποία ωστόσο δεν ανέλαβε ακόμη καθήκοντα καθώς κάνει χρήση άδειας ανατροφής τέκνου, λέγοντας: «Για το συγκεκριμένο θέμα, κάνουμε γνωστό ότι έχει προσληφθεί ήδη επικουρική ιατρός, η οποία όμως έλαβε άδεια λοχείας διάρκειας 3,5 μηνών όπως εκ του νόμου δικαιούται». Ταυτόχρονα ο διοικητής των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα λειτουργίας της Παιδιατρικής αναμένεται να λυθεί σε 1-2 μήνες, καθώς «στο μεταξύ έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις για 2 μόνιμους ιατρούς και αναμένεται η δημοσίευση της πρόσληψής τους στο ΦΕΚ. Συνεπώς το πρόβλημα εντός ευλόγου διαστήματος (ένα ή δυο μήνες) θα επιλυθεί οριστικά.»

Ο διοικητής του Μαμάτσειο- Μποδοσάκειο τόνισε επίσης στην απάντησή του ότι στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία: ο Διευθυντής για την Παθολογική Κλινική- ο οποίος ορκίζεται σήμερα- ένας Αναισθησιολόγος επιμελητής Α΄ και ένας Γυναικολόγος Επιμελητής Β΄, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσεις για άλλους εννέα (9) ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. «Ως εκ τούτου, το να δίνεται μεροληπτική έμφαση αποκλειστικά στα οποία προβλήματα του Νοσοκομείου και να αγνοείται πλήρως η αναμενόμενη ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό (αύξηση σε μόνιμο προσωπικού μεγαλύτερη του 35%), δημιουργεί αίσθημα γενικευμένης ανασφάλειας τους πολίτες και αδικεί, τόσο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και την πραγματικότητα» σημειώνει ο κ. Χιωτίδης, παραγνωρίζοντας προφανώς ότι μέχρι να έρθουν οι νέοι αυτοί γιατροί τα προβλήματα λειτουργίας του Μποδοσάκειου θα συνεχίζουν να υφίστανται και να τα υπομένει ο κόσμος που απευθύνεται σε αυτό για να βρει την υγειά του.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη