Αρχική > Ενέργεια > Τρία τα σενάρια που εξετάζονται για τον τρόπο πώλησης του 17% της ΔΕΗ

Τρία τα σενάρια που εξετάζονται για τον τρόπο πώλησης του 17% της ΔΕΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Άνοιγμα βιβλίου προσφορών στο χρηματιστήριο ή έκδοση ομολόγου μετατρέψιμου σε μετοχές ; Τα πάντα είναι ανοικτά όσον αφορά την υπόθεση αξιοποίησης του 17% της ΔΕΗ, αρκεί όπως αναφέρει το μνημόνιο να επιλεγεί μια μέθοδος που να έχει τα ίδια οικονομικά οφέλη για το Δημόσιο.

Αν και είναι ακόμη πρόωρο για οριστικές αποφάσεις, το σίγουρο είναι όταν θα έρθει η ώρα, θα εξεταστούν από το ΤΑΙΠΕΔ διάφορα εργαλεία, τόσο συμβατικά, όσο και μη, όπως η ιδέα της έκδοσης ενός ομολόγου μετατρέψιμου στις προς πώληση μετοχές, με το σκεπτικό ότι η ιδιαίτερα χαμηλή χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, δεν ευνοεί τη διάθεση του 17% στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, η διαδικασία θα ξεκινήσει αφού θα έχει ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με τις λιγνιτικές μονάδες, των οποίων η πώληση προγραμματίζεται για τον Ιούνιο.

Ανθρωποι πάντως με γνώση των διεργασιών δεν κρύβουν ότι θα επιθυμούσαν εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, και ει δυνατόν, να μην μετατεθούν πολύ σε βάθος χρόνου. Αναγνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν τον Ιούνιο να προκηρυχθούν ταυτόχρονα δύο διαγωνισμοί, ένας για την πώληση του 17% και ένας για την πώληση των λιγνιτικών της μονάδων, ωστόσο δεν θα ήθελαν η υπόθεση να «τραβήξει» και ως τα τέλη του 2018.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται τα πάντα, ενώ το σενάριο του ανοίγματος βιβλίου προσφορών δεν έχει εγκαταληφθεί. Αν και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η μέθοδος αποκρατικοποίησης, εφόσον επιλεγεί το χρηματιστήριο, το πιθανότερο είναι η πώληση μετοχών να γίνει με άνοιγμα επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών (Accelerated Book Building).

 

 

Διαβάστε περισσότερα  εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team