Αρχική > Slider > Τρεις ιστορικές εικόνες του Πόντου θα εκτεθούν για προσκύνημα – Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός της Ι.Μονής Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα, στις 23-24 Ιουνίου

Τρεις ιστορικές εικόνες του Πόντου θα εκτεθούν για προσκύνημα – Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός της Ι.Μονής Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα, στις 23-24 Ιουνίου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Τρεις εικόνες μεγάλης θρησκευτικής αξίας θα βρεθούν φέτος στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Βαζελώνα, στις 23-24 Ιουνίου, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Μοναστηριού. Εκτός από την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Βαζελώνα, θα φτάσει στην ομώνυμη Μονή κατά το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων, η εικόνα της Παναγίας Σουμελά από την ομώνυμη ιστορική Μονή και η εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ροδοχωρίου Νάουσας.

Το γεγονός της συνύπαρξης για πρώτη φορά των τριών ιστορικών εικόνων που έχουν σημείο αναφοράς τον Πόντο, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη λαμπρότητα στον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Βαζελώνα, που εορτάζεται κάθε χρόνο με μεγαλοπρέπεια στο ομώνυμο Μοναστήρι,  στους πρόποδες του Βερμίου, καθώς θα εκτεθούν επί ένα διήμερο για προσκύνημα στους πιστούς. Οι Τοπικές Κοινότητες της περιοχής Ελλησπόντου και οι Ποντιακοί Σύλλογοι έχουν ξεκινήσει από τώρα τις προετοιμασίες της μεγάλης γιορτής, καθώς ο συμβολισμός φέτος είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Οι εικόνες θα φτάσουν στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Βαζελώνα το πρωί του Σαββάτου 23 Ιουνίου και θα παραμείνουν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιουνίου. Ο εορτασμός θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις με ποντιακά συγκροτήματα, ποντιακούς χορούς, ομιλίες και πλούσια εδέσματα για τους προσκεκλημένους και όλο τον κόσμο που αναμένεται να κατακλύσει το χώρο της ιστορικής Μονής.

Οι τρεις προαναφερθείσες εικόνες βρέθηκαν μαζί στον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, στις 23-24 Ιουνίου θα βρεθούν στον Άγιο Ιωάννη τον Βαζελώνα και τον Δεκαπενταύγουστο στη γιορτή της Παναγίας θα συναντηθούν στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο. Η κοινή παρουσία των τριών εικόνων γίνεται σε συνεργασία των θρησκευτικών και τοπικών Αρχών και των Ποντιακών Συλλόγων.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας