Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Τοπικά γραφεία σε όλη τη χώρα για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών – Και στη Δυτική Μακεδονία

Τοπικά γραφεία σε όλη τη χώρα για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών – Και στη Δυτική Μακεδονία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Συνεχίζεται η δημιουργία Film Offices σε Περιφέρειες και δήμους όλης της χώρας, που θα βοηθήσουν την οπτικοακουστική παραγωγή, κυρίως ξένων, αλλά και ελληνικών έργων. Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας ΕΚΟΜΕ σε συνεργασία με τις Περιφέρειες της Ελλάδας και με επιλεγμένους δήμους, συνεχίζει την υλοποίηση του έργου για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών σε Περιφέρειες και Δήμους (Film Offices).

Η λειτουργία των Film Offices έρχεται να ενισχύσει το έργο στήριξης της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας καθώς και της ανάδειξης της χώρας μας στον πλέον ελκυστικό προορισμό για την πραγματοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών, προβάλλοντας μέσα από συντονισμένες δράσεις τη νέα εθνική στρατηγική που υλοποιεί το ΕΚΟΜΕ για τη διευκόλυνση των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, με αφετηρία τα οφέλη που προκύπτουν από την ήδη επιτυχημένη εφαρμογή των επενδυτικών κινήτρων Cash Rebate 35% και Tax Relief 30%.

Ήδη ολοκληρώνεται η υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου, η οποία αφορά τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την τεχνική υποστήριξη των Film Offices, την προτυποποίηση διαδικασιών, την εκπαίδευση του στελεχικού δυναμικού, την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού, την αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών και τη μελέτη της κάθε περιοχής με στόχο τον εντοπισμό των επιμέρους αναγκών.

Για τον σκοπό αυτόν το ΕΚΟΜΕ πραγματοποιεί κύκλους επαφών με όλες τις Περιφέρειες και τους αρμόδιους εκπροσώπους τους προκειμένου να τεθούν οι αναγκαίες κατευθύνσεις για την άμεση υλοποίηση του κάθε Film Office. Ειδικότερα οι Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας,Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και -σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης- η Περιφέρεια Κρήτης ξεκινούν άμεσα τις διεργασίες για την υλοποίηση των Film Offices, σε απόλυτη συνέργεια με το ΕΚΟΜΕ.

«Μελετάμε τις βέλτιστες πρακτικές του εξωτερικού, όπου η λειτουργία των Film Offices υφίσταται εδώ και τριάντα χρόνια και, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε Περιφέρειας, ερχόμαστε να υλοποιήσουμε αυτές τις πρακτικές από κοινού με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. Ήδη από την πρώτη συνάντηση των αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Λιτόχωρο Πιερίας τον περασμένο Οκτώβριο έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα κυρίως σε επίπεδο οργάνωσης και συνεργασίας των Περιφερειών με το ΕΚΟΜΕ» σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης.

Επιπλέον τονίζει ότι απώτερος στόχος του ΕΚΟΜΕ είναι «μέσα από το έργο υλοποίησης των Film Offices να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε όχι μόνο να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής σε τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά κυρίως να αυξηθούν οι θέσεις απασχόλησης και να καταφέρουν οι ίδιες οι Περιφέρειες και οι δήμοι να προσελκύσουν επενδύσεις στον τόπο τους».

 

https://www.ekome.media/el/film-offices/se-amesi-efarmogi-to-ergo-toy-ekome-gia-ti-leitoyrgia-ton-film-offices-stin-ellada/

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team