Αρχική > Παραπολιτικά > ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 24/03 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 24/03 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

  • -200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Τίποτα δεν θυμίζει μέρες εορτασμού, με δεδομένες τις υγειονομικές συνθήκες. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε στην καθημερινότητα των ημερών αυτών, τα μηνύματα που εκπέμπει η επέτειος.

  • Άνοιξε ο χορός των ανεξαρτητοποιήσεων στο Δήμο Κοζάνης, με πρώτο τον Αθανάσιο Δερμιτζάκη. Οι τριγμοί στη δημοτική αρχή είναι ισχυροί, ενώ έχουν επηρεάσει και τα θεμέλια της. Η σύμπραξη Μαλούτα με τους Β. Σημανδράκο και Κ. Μιχαηλίδη θα δοκιμαστεί τις επόμενες εβδομάδες.

  • Μια υπενθύμιση της υπόσχεσης της μετεγκατάστασης από τον Υπουργό Κώστα Σκρέκα, ήταν αυτό που κατάφεραν να πάρουν οι κάτοικοι της Ακρινής. Ακόμα αναζητούνται λεφτά….. Έχουν και οι ίδιοι καταλάβει πως θα περιμένουν πολύ ακόμα.

  • 532 ήταν τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν μόνο στην ΠΕ Κοζάνης το τελευταίο 14ήμερο. Πλέον μιλάμε για ένα γενικευμένο φαινόμενο που βρίσκεται οριζόντια σε όλη την κοινωνία της περιοχής, με τους νοσούντες ανθρώπους της διπλανής πόρτας να πληθαίνουν.

  • «Κλειδώνει» ο σχεδιασμός του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον επόμενο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Ανάμεσα στις επικείμενες δράσεις, ξεχωρίζει το νέο Εξοικονομώ για σπίτια που προκηρύσσεται στα τέλη του καλοκαιριού, με διαφοροποιημένα κριτήρια εξέτασης των αιτήσεων. Τα κριτήρια θα περιλαμβάνουν τον βαθμό βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην κάθε περιοχή, εισοδηματικά κριτήρια κ.α. Σε ό,τι αφορά τις κλιματολογικές συνθήκες θα αξιοποιηθεί η προεργασία που έχει γίνει από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον καθορισμό του επιδόματος θέρμανσης, που ήδη χρησιμοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών.

  • ««Φρένο» στο πρόγραμμα σταδιακής απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ έως το 2023 βάζει ο ΑΔΜΗΕ, εξέλιξη που δρομολογεί καθυστερήσεις και στην υλοποίηση του  εθνικού σχεδιασμού απολιγνιτοποίησης.» Το διαβάσαμε στην «Καθημερινή», το έχουμε γράψει πολλές φορές και στον «Π». Το πρόγραμμα δεν φαίνεται να βγαίνει. Θυμίζουμε ότι επίκειται προγραμματισμένη αναθεώρηση του ΕΣΕΚ.

  • Παρά τις προσπάθειες… Δε φαίνεται να προχωράει η κουβέντα για την ενεργοποίηση των ΒΙΠΕ στη Δυτική Μακεδονία. Και επειδή μεταλιγνιτική περίοδος χωρίς ΒΙΠΕ δεν υφίσταται, κάτι πρέπει να γίνει. Εκεί θα φανεί η βούληση της Κυβέρνηση να υποστηρίξει έμπρακτα την περιοχή.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Στη Μελίτη τα περισσότερα κρούσματα της Π.Ε. Φλώρινας- Στο τραπέζι η επιβολή τοπικού lock down

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στην Π.Ε. Φλώρινας, μετά τη συνεχόμενη καταγραφή διψήφιου αριθμού κρουσμάτων, τη στιγμή ...