Αρχική > Παραπολιτικά > ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 14/7 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 14/7 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


  • Πολλοί ρωτούν, για το πότε θα πάρει σάρκα και οστά το White Dragon, η πρόταση δηλαδή των εταιρειών ενέργειας για το Υδρογόνο στη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνο Ξιφαρά ως ημερομηνία έναρξης του έργου έχει προσδιοριστεί το 2ο τετράμηνο του 2022, με τελική ημερομηνία λήξης των επιλέξιμων IPCEI δαπανών στις 31 Δεκεμβρίου 2029 και τελική ημερομηνία λήξης του έργου στις 31 Δεκεμβρίου 2040.

 

  • Βιαστική» κρίθηκε, όπως δείχνουν τα πράγματα, η επιστολή που έστειλε ο Περιφερειάρχης στους Δημάρχους, με την οποία τους ζητά να του κοινοποιήσουν τις θέσεις που θέλουν, και τις θέσεις που δεν θέλουν φωτοβολταϊκά, εντός 40 ημερών. Επί της ουσίας τους ζήτησε ταχύρρυθμα μίνι-χωροταξικά, όταν ακόμα και η Κυβέρνηση αδυνατεί να εκπονήσει τέτοιας πολυπλοκότητας σχέδια. Ενδεχομένως η πρωτοβουλία του αυτή να έχει συνάφεια και με τη σχέση Κυβέρνησης και Περιφέρειας, η οποία όπως είναι γνωστό έχει σκαμπανεβάσματα το τελευταίο διάστημα λόγω των ακραίων θέσεων της Περιφέρειας για τις ΑΠΕ. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο, για απάντηση από την πλευρά των Δημάρχων, στην οποία θα καταγράφεται η αυτονόητη  αδυναμία των Δήμων να οριοθετήσουν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τις εν λόγω περιοχές.

 

  • Ιδιαίτερα εκρηκτικό διαμορφώνεται το κλίμα στη δημόσια υγεία σχετικά με τον εμβολιασμό. Η υποχρέωση εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που είναι στην «πρώτη γραμμή» της μάχης, είτε ερχόμενοι σε άμεση επαφή με το κοινωνικό σύνολο, είτε υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης, έχει δυστυχώς διχάσει την κοινωνία. Η επιμονή των αντιεμβολιαστών έχει αποτέλεσμα, η θωράκιση της κοινωνίας έναντι της πανδημίας θα καθυστερήσει κι άλλο. Πέραν αυτού, συμπολίτες μας που λόγω μη εμβολιασμού, αυξάνουν την πιθανότητα της μετάδοσης του ιού, δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι όπως το γνωρίζαμε.

 

  • Πληθαίνουν πάντως οι παρεμβάσεις ανθρώπων του ακαδημαϊκού χώρου, των γραμμάτων, αλλά και Ιεραρχών από την Εκκλησία, οι οποίοι παίρνουν σαφή θέση υπέρ του εμβολιασμού των πολιτών, προσπαθώντας να πείσουν τους πολίτες να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για την θωράκιση της χώρας. Στην προσπάθεια συμμετέχει το σύνολο του πολιτικού κόσμου, με 290 από τους 300 Βουλευτές να έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ «αυτοδυναμία» στους εμβολιασμούς έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το ΚΚΕ δείχνοντας μια ιδιαίτερα υπεύθυνη στάση, έγινε το πρώτο κόμμα που δημοσιοποίησε το ποσοστό των εμβολιασμένων που συμμετείχαν σε μια εσωτερική διαδικασία. Ανάμεσα στα στατιστικά στοιχεία που έστειλε ο Περισσός για το 21ο Συνέδριο που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, έχει συμπεριληφθεί και το ποσοστό των εμβολιασμένων συνέδρων: «Πλήρως εμβολιασμένο είναι το 42,06% των αντιπροσώπων ενώ το 50,7% έχουν κάνει την πρώτη δόση. Το υπόλοιπο 7,24% έχει προγραμματίσει την πρώτη δόση ή έχει νοσήσει.»

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 2.126 νέα κρούσματα σήμερα Δευτέρα – Πόσα εντοπίζονται στη Δυτική Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 2.126 τα νέα κρούσματα – 342 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι Στη Δυτική Μακεδονία εντοπίζονται: 4 στην ΠΕ ...