Αρχική > Παραπολιτικά > ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 10/02 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ 10/02 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

 • Είναι αλήθεια, ότι μετά την αποχώρηση των 2 παθολόγων, υπήρχε δυσλειτουργία στην Παθολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου. Και είναι αλήθεια, ότι το Κράτος των Αθηνών και η ομάδα του Βασίλη Κικίλια δεν φρόντισαν με οποιοδήποτε έκτακτο τρόπο να ενισχύσουν με ιατρικό προσωπικό το Μποδοσάκειο, ένα από τα Νοσοκομεία που έφαγαν τη μεγαλύτερη πίεση πανελλαδικά, αναλογικά με τη δυναμικότητα τους.

 

 • Οι ελλείψεις αυτές, έστω και με «ενέσεις», έστω και με τον λάθος τρόπο, αντιμετωπίζονται προς το παρόν σε τοπικό επίπεδο, είτε με την αυτοθυσία των γιατρών που σήμερα υπηρετούν, είτε με μετακινήσεις ιατρών εντός της ΥΠΕ, είτε με μετακινήσεις ιατρών εντός του Νοσοκομείου.

 

 • Είναι λάθος όμως, οι συνδικαλιστικές ενώσεις και οι ομοσπονδίες, να εκδίδουν ανακοινώσεις με ανακρίβειες, οι οποίες διαψεύδονται. Εκπέμπεται λάθος μήνυμα από την επιστημονική κοινότητα. Πέραν αυτού, αντί να αναδείξεις το πρόβλημα, φέρνεις κομμάτι της κοινωνίας σε αμηχανία, καθώς σε κοιτά με επιφυλακτικότητα.

 

 • Το θετικό που βγήκε από την ιστορία αυτή, είναι το ότι οι βουλευτές Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ κινούμενοι θεσμικά, κατέθεσαν σχετική αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων. Με την αναφορά αυτή, αιτούνται με κατεπείγουσες διαδικασίες να προσληφθεί στο Μποδοσάκειο, όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, καθώς και λοιμωξιολόγος τόσο για την περίθαλψη των ασθενών με covid όσο και για την αντιμετώπιση της υπόλοιπης νοσηρότητας για να εξασφαλιστεί έτσι η εύρυθμη και αξιόπιστη λειτουργία της κλινικής.
 • Το ακόμα πιο θετικό: βρισκόμαστε και επισήμως στο τέλος του δεύτερου κύματος. Απόδειξη είναι το ότι πλέον, ο αριθμός των νοσηλευόμενων θετικών κρουσμάτων στο Μποδοσακειο Νοσοκομείο, είναι μονοψηφιος !! Ενώ για ένα διάστημα τους προηγούμενους μήνες ήταν σταθερά πάνω από 70, και όδευε να γίνει τριψήφιος.

 

 • Σκούρα τα πράγματα για την Αττική στο μέτωπο του κορωνοϊού, με τον Βασίλη Κικίλια να εισηγείται ολικό lockdown τύπου «Μαρτίου» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Από την άλλη μεριά, η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται στην Εορδαία, η οποία παραμένει σε ημι-λοκντάουν, έχοντας ανοιχτά κομμωτήρια και λαϊκές αγορές, click-away και click-in-shop για μερίδα επιχειρήσεων.

 

 • Εν τω μεταξύ, κάτι δεν πάει καλά στο Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ… Πάλι λάθος στα κρούσματα της Εορδαίας. Έβγαλαν παραπάνω θετικά από όσα έπρεπε την Παρασκευή….
  Προσέχετε κύριοι γιατί ο κόσμος ήδη πιέζεται από το λοκντάουν, και δικαίως ανεβαίνει στα κάγκελα με τα συνεχόμενα λάθη….. Άσε που δίνετε το δικαίωμα στον κόσμο να πιστεύει πως ίσως συμβαίνουν και άλλα πράγματα.

 

 • Με την επιβολή ακόμα σκληρότερων μέτρων στις 5 πιο κόκκινες περιοχές της χώρας (Μύκονος, Σαντορίνη, Λασίθι, Πάτρα, Χαλκίδα) η Εορδαία βγήκε από το «μάτι του κυκλώνα», με τις φωνές περί στοχοποίησης της περιοχής από την κεντρική κυβέρνηση να ασθενούν. Σε αυτό βοήθησε και η δημοσιοποίηση κρουσμάτων και αλγορίθμου (κάλιο αργά παρά ποτέ).

 

 • Άλλος ένας μπελάς για την Περιφερειακή Αρχή, η διαχείριση των αντιδράσεων του κόσμου για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ Αμιάντου στο Ζιδάνι. Ένα έργο που δεν ξέρουμε ούτε αν θα γίνει, ούτε πότε θα γίνει, ούτε που θα γίνει(!). Κι όμως είναι μονοπωλεί την επικαιρότητα.

 

 • Ολική επαναφορά για τον Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα δυναμικός τους τελευταίους μήνες με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, οι οποίες έχουν κυρίως «τοπικό χρώμα». Στη συνέντευξη-ποταμό που έδωσε στον «Π» αναδεικνύονται σιωπηρά οι προθέσεις του, σε μια περίοδο που οι κυβερνητικοί βουλευτές μιλούν με …φειδώ.

 

 • Μπόλικη κουβέντα περί στήριξης, αλλά κανένα δεδομένο για τους νέους αριθμούς εισακτέων στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Επαναλαμβάνουμε όσο πιο συχνά γίνεται, ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κινδυνεύει να μείνει «μισό» με την εφαρμογή της κατώτατης βάσης εισαγωγής. Αν δεν λυθεί το θέμα με τους εισακτέους, δεν κάνουμε τίποτα.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Περίεργη εξαφάνιση 33χρονου στο Αμύνταιo: Ο μυστηριώδης «Γιώργος» και η αγωνία της μητέρας του- Τον ψάχνουν δύο χρόνια

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με τη μυστηριώδη εξαφάνιση νεαρού άνδρα από τη Φλώρινα, ασχολήθηκε η εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη. Ο Θανάσης – ...