Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Το ΣΤΙΓΜΑ 04/11 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Το ΣΤΙΓΜΑ 04/11 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

  • Αιχμές για όλους τους προκατόχους του, άφησε σε συνέντευξη του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με την προετοιμασία της Περιφέρειας εν όψει της Μεταλιγνιτικής Περιόδου.

 

  • Η Περιφέρεια θέλει να κάνει πολυμετοχική επενδυτική εταιρεία από δυτικομακεδόνες επενδυτές, στην οποία θα είναι «μπροστάρης». Δηλαδή θα συντονίσει το πρότζεκτ και θα παρέχει υποστήριξη και ενημέρωση. Καλό ακούγεται, αν και πλέον είναι επικίνδυνα πολλά, τα θέματα που έχει να συντονίσει παράλληλα ο Περιφερειάρχης. «Πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε», λέει ο λαός.

 

  • Και μια που λέμε για νέα σχήματα και νέους φορείς… Τι γίνεται με εκείνο το συμμάζεμα (ή και το κλείσιμο) των φορέων που θα γινόταν, στα νομικά πρόσωπα που συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας; Είχαμε μείνει στην καταγραφή, και σε προσπάθειες ενεργοποίησης κάποιων εξ αυτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΠΤΑΚ, η οποία βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

 

  • Στη Θεσσαλονίκη (!) θα τυπωθούν πάλι, οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑ Εορδαίας! Η δουλειά δόθηκε με απευθείας ανάθεση και εγκρίθηκε ομόφωνα (!) από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης!

 

  • Η εν λόγω προμήθεια (κατά τα άλλα νόμιμη), δρομολογείται να ανατίθεται σε τυπογραφείο της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι η πρώτη φορά, γίνεται επαναλαμβανόμενα. Δεν ξέρουμε γιατί επιμένουν να καλούν τον συγκεκριμένο επιχειρηματία να καταθέσει προσφορά. Ούτε νομική υποχρέωση έχουν, ούτε υπάρχει λογική, από όλους τους Έλληνες τυπογράφους πλην Εορδαίας, να καλείται αποκλειστικά συγκεκριμένος επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη.

 

  • Το είχαμε προβλέψει, αλλά το κακό συνεχίζεται. Το Επιμελητήριο Κοζάνης, συνεχίζει να μην έχει Οικονομικό Επόπτη. Η παραίτηση Παντελίδη, φαίνεται να έχει οδηγήσει τον Ν. Σαρρή σε αδιέξοδο, αφού δεν έχει δρομολογηθεί η αντικατάσταση του.

 

  • Ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση της Σήραγγας της Κλεισούρας βρίσκεται η Περιφέρεια. Ορίστηκε Τεχνικός Σύμβουλος η «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε.». Όπως γίνεται αντιληπτό, από εδώ και πέρα οι μηχανές παίρνουν μπροστά χωρίς επιστροφή.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα του Σαββάτου στην ΠΕ Κοζάνης- Τα 10 στην Εορδαία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών αναφέρει ...