Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Το ΣΤΙΓΜΑ 02/12 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Το ΣΤΙΓΜΑ 02/12 – Η νέα στήλη που σχολιάζει την επικαιρότητα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

  • Μια δημόσια τοποθέτηση με άρθρο του σε κεντρική ενεργειακή ιστοσελίδα έκανε ο Συντονιστής του ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης. Ανάμεσα στην ανασκόπηση των ενεργειών, αλλά και το τι θα γίνει την επόμενη μέρα, κρατήσαμε μια παραδοχή που έκανε: «… Η δε έλλειψη ενδιαφέροντος και η απουσία σχεδίου για την επόμενη ημέρα έρχονται να κλείσουν τον κύκλο των παραγόντων που διαμόρφωσαν την ταυτότητα των περιοχών αυτών. Σήμερα ο κύκλος αυτός σπάει. Διαρρηγνύουμε τα δεσμά του λιγνίτη και απομακρύνουμε κάθε κίνδυνο συνδρόμου της Στοκχόλμης…..»

 

  • Ξάφνιασε ο Μουσουρούλης με την παραπάνω φράση του. Είναι μια από τις περιστάσεις, που μας βαράνε το καμπανάκι, πως δεν κάναμε τίποτα για την επόμενη μέρα. Και έχουν δίκαιο. Αυτά να τα βλέπουν οι Αυτοδιοικήσεις των τελευταίων 10-15 ετών.

 

  • Ξαναμπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι ο Μάκης Ιωσηφίδης, με δημόσια πρόταση του για δημιουργία πολυμετοχικών επιχειρήσεων από τους Δήμους ή άλλους φορείς σε περιοχές αποκατεστημένων ορυχείων ή δημοτικές / δημόσιες εκτάσεις, όπου θα εγκατασταθούν μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα που θα δώσουν τη δυνατότητα στην περιοχή να συνεχίσει να παράγει ενέργεια.

 

  • Η φράση «τρώγατε και δεν πληρώνατε» ήταν η αφορμή για να ανάψουν τα αίματα στην Περιφέρεια. Είναι αλήθεια ότι η Περιφερειακή Αρχή Καρυπίδη είναι βαθύτατα εκτεθειμένη στην Οικονομική Διαχείριση. Από τα μικρά (απλήρωτα τιμολόγια παντού) μέχρι τα μεγάλα (σκάνδαλο με τις δωρεές από την Τράπεζα Πειραιώς). Βέβαια από την άλλη μεριά, και η σημερινή αρχή μετά από δεκαπέντε (15) μήνες Διοίκησης, δεν έχει κάνει κανένα βήμα για να ξεμπλοκάρουν εκκρεμμότητες πολλών ετών. Χρειάζεται περισσότερη τόλμη και φυσικά μεγαλύτερες ταχύτητες.

 

  • Για την ποιότητα (το μπάχαλο) της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα το masterplan, φιλοξενείται εκτενής αρθρογραφία στον σημερινό «Π». Σημειώνουμε μόνο, το παράπονο της Βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βέττα, η οποία είπε ότι πρώτη φορά μιλάει με τον Μουσουρούλη, τον οποίο χαρακτήρισε «ακριβοθώρητο». Αμέσως έλαβε την απάντηση της από τον Συντονιστή, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ της απάντησε ότι όποιος θέλει να συζητήσει για το masterplan, είναι στη διάθεση του για όσες ώρες χρειαστεί. Έθεσε μάλιστα το παράδειγμα της Πέτης Πέρκα (επίσης Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ), η οποία τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και συζήτησαν τα θέματα διεξοδικά!

 

  • Δεν περνά απαρατήρητη, η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην συντοπίτισσα μας και πρώην Βουλευτή του Νομού μας, Ραχήλ Μακρή, και τον παρουσιαστή του «JUST THE TWO OF US» Νίκου Κοκλώνη. Μετά τη συμμετοχή της κ. Μακρή στο παιχνίδι, υπήρξε διαφωνία, ανταλλαγή εξωδίκων, και δημόσια κόντρα μέσω ανταλλαγής ανακοινώσεων. Να θυμίσουμε πως η κ. Μακρή είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην περιοχή μας, και στις εκλογές του 2015 σημείωσε τον αριθμό-ρεκόρ των 12.722 σταυρών προτίμησης.

 

  • Εντάξει, ο Δήμος Κοζάνης θα κάνει μελέτη σκοπιμότητας για «περιφερειακό» νοσοκομείο στην Εγνατία Οδό. Καλά θα κάνει, πρέπει να διερευνήσει τις ανάγκες. Τι θα γίνει όμως αν η μελέτη έχει αρνητικό αποτέλεσμα; Μήπως ο Λάζαρος Μαλούτας κινδυνεύει να «κάψει» το χαρτί δημιουργίας οποιασδήποτε υγειονομικής δομής; Δεν ξέρουμε αν το έχει σκεφτεί καλά, ή αν είναι μια πρόχειρη σκέψη με σκοπό μόνο την επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει κανέναν δίπλα του. Κατάφερε να είναι απομονωμένος, με την Περιφέρεια να παίρνει αποστάσεις.

 

  • Πολλά τα προβλήματα, αλλά και τα παράπονα, όπως ήταν αναμενόμενο κατά την ενίσχυση των επιχειρήσεων από τα προγράμματα της Περιφέρειας. Σε δύο προγράμματα που αποτελούν «σωτηρία» για πολλές επιχειρήσεις με κάθετη πτώση τζίρου λόγω covid. Θετικά πάντως είναι τα σχόλια για τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Λυσσαρίδη, ο οποίος είναι εδώ και 3 μήνες με ένα τηλέφωνο στο χέρι συζητώντας με συμβούλους και πληττόμενους επιχειρηματίες για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων, αλλά και για το πως θα μπορούν να ξεπεραστούν τυχόν αστοχίες. Σε αυτόν άλλωστε πιστώνεται ο τετραπλασιασμός του προϋπολογισμού του πρώτου προγράμματος.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κλείνουν τμήματα του Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού Πτολεμαΐδας – Βρέθηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κλείνουν, κατά πληροφορίες του e-ptolemeos.gr, τμήματα, του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Πτολεμαΐδας, επί της Οδού Αμύντα αφού εντοπίστηκαν θετικά ...