Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει εργολαβία 5 εκ. Ευρώ στο ορυχείο Καρδιάς – Τα αποτελέσματα της συνάντησης Κασαπίδη – Στάσση για την έναρξη των αποκαταστάσεων (δελτίο τύπου)

Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει εργολαβία 5 εκ. Ευρώ στο ορυχείο Καρδιάς – Τα αποτελέσματα της συνάντησης Κασαπίδη – Στάσση για την έναρξη των αποκαταστάσεων (δελτίο τύπου)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

     Η αναπροσαρμογή του αρχικού προγραμματισμού της Δ.Ε.Η. Α.Ε και η έναρξη των αποκαταστάσεων έξι (6) μήνες νωρίτερα,  μέσα στον Οκτώβριο,  ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η.  Α.Ε κ. Γιώργο Στάσση στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, η επιχείρηση πρόκειται να μεταφέρει εμπροσθοβαρώς την έναρξη των αποκαταστάσεων, διαθέτοντας ταυτόχρονα για το σκοπό αυτόν ποσό ύψους 15.000.000,00 €.

     Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου πρόκειται να ξεκινήσει εργολαβία ύψους 5.000.000,00€ στο ορυχείο της Καρδιάς, ενώ δυο ακόμη εργολαβίες των 5.000.000,00€ θα προκηρυχθούν έως τα τέλη του ίδιου μήνα.

   Ταυτόχρονα, συζητήθηκε και το ζήτημα της κατεδάφισης των εγκαταστάσεων της ΛΙΠΤΟΛ, οι οποίες μετά την εξεύρεση των σχετικών μελετών μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.

   Ως προς το θέμα της Μ.Ε.ΤΕ. Α. Ε., ο Περιφερειάρχης ζήτησε την επανεξέτασή του  τόσο από τη ΔΕΗ όσο και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκφράζοντας την πρόθεσή του να συνεχίσει ταυτόχρονα την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεως στο θέμα των εργαζομένων.

   Είναι γεγονός πλέον, ότι οι εργασίες αποκαταστάσεων των εδαφών ξεκινούν για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας άμεσα, ικανοποιώντας αρχικό αίτημα της Περιφερειακής Αρχής και των εργαζομένων, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να συνεχίσουν την εργασία τους και στις επιχειρήσεις τις χωματουργικές δραστηριότητές τους την κρίσιμη περίοδο της μετάβασης.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Η κοινή συνεδρίαση ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ & ΕΝΩΣΗΣ ενέκρινε το Σχέδιο της Ε.Σ.Σ.Ε – Ειδικό βάρος σήμερα για την μεταλιγνιτική εποχή (δελτίο τύπου)

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Με την εμπειρία του πρόσφατος παρελθόντος να αποδεικνύει ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι καθόλου ...