Αρχική > Κόσμος > Το Πάσχα των Ελλήνων σε δάσος της Ελβετίας – Ανάμεσά τους και Έλληνες με καταγωγή από το Άργος Ορεστικό (Φωτογραφίες)

Το Πάσχα των Ελλήνων σε δάσος της Ελβετίας – Ανάμεσά τους και Έλληνες με καταγωγή από το Άργος Ορεστικό (Φωτογραφίες)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Χθες Κυριακή του Πάσχα, Έλληνες πους ζουν στην Ελβετία, με τους περισσότερους από αυτούς να έλκουν την καταγωγής τους από την κοινότητα της Ζώνης και αλλά και από το Άργος Ορεστικό, αλλά και από άλλα μέρη, μέσω του Συλλόγου ”Μακεδονία” που έχουν ιδρύσει από το 1992, διοργάνωσαν μια τεράστια γιορτή! Όλοι μαζί αγαπημένοι, έδωσαν ραντεβού και συναντήθηκαν στην ”καλύβα” μέσα στο βουνό, σε υπέροχο δάσος στην περιοχή Rothrist της Ελβετίας.

Πάνω από 80 άτομα, ύστερα από την πρωτοβουλία του ΔΣ και των μελών του συλλόγου, που αριθμεί 25 μέλη, έδωσαν το παρών, είπαν το Χριστός Ανέστη, αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές, έστησαν τις σούβλες και γλέντησαν με την ψυχή τους, έχοντας στη σκέψη πάντα στην πατρίδα!

Ο σύλλογος, που όπως είπαμε ιδρύθηκε το 1992, στην Ελβετία είναι γνωστός ως «Criechischer Verein Makedonia» (Ελληνικός Σύλλογος Μακεδονία) και πρόεδρος του είναι ο Ιωάννης Παπουτσής με καταγωγής από τη Ζώνη και ταμίας ο Πάτρικ Κοντόπουλος με καταγωγή από το Σπήλαιο.

Η προετοιμασία για το μεγάλο Πασχαλινό γλέντι των Ελλήνων, ξεκίνησε μέρες πριν, με τη φροντίδα των μελών του συλλόγου! Μικροί και μεγάλοι, πέρασαν μια αξέχαστη μέρα, μέρα γεμάτη Ελλάδα, αγάπη για την Ελληνική Παράδοση! Τα εδέσματα σε αφθονία, η διάθεση στα ύψη! Και αν ζουν εκτός Ελλάδας, με την Ελλάδα στο κέντρο τις καρδιάς του, έζησαν, ίσως και ακόμα καλύτερα, ότι θα ζούσαν αν βρισκόταν στα χώματα της πατρίδας, αυτή την ξεχωριστή μέρα της Αναστάσεως.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…..

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team