Αρχική > Slider > Το παρασκήνιο της παραίτησης Αργυριάδη: Αιφνιδιάστηκαν στη ΖΕΠ γιατί ήρθε δύο ημέρες νωρίτερα – Η παραίτηση είναι ελάχιστη πράξη αντίστασης για τη ΔΕΗ, υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ κύκλοι της Περιφέρειας την συσχετίζουν με την πρόθεση να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης

Το παρασκήνιο της παραίτησης Αργυριάδη: Αιφνιδιάστηκαν στη ΖΕΠ γιατί ήρθε δύο ημέρες νωρίτερα – Η παραίτηση είναι ελάχιστη πράξη αντίστασης για τη ΔΕΗ, υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ κύκλοι της Περιφέρειας την συσχετίζουν με την πρόθεση να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ οδήγησε σε παραίτηση τον Παντελή Αργυριάδη από τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της παραίτησής του, «επειδή δεν μπορώ να μείνω απαθής και άβουλος μπροστά σε αυτό το εθνικό έγκλημα που τώρα συντελείται, ως ελάχιστη πράξη αντίστασης, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Η παραίτηση δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία», ωστόσο ξάφνιασε την περιφερειακή Αρχή της ΖΕΠ και τον ίδιο τον περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη, καθώς περίμεναν να υποβληθεί την Τετάρτη, αλλά ο Π. Αργυριάδης έστειλε τη σχετική ανακοίνωση στα ΜΜΕ το μεσημέρι της Δευτέρας. Η είδηση της παραίτησης βρήκε τον περιφερειάρχη σε σύσκεψη με το ΕΒΕ, στη διάρκεια της οποίας οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν για την παραίτηση. Ο «e-ptolemeos.gr» επικοινώνησε με τον Θ. Καρυπίδη, ο οποίος όντως βρισκόταν στην εν λόγω σύσκεψη. Του ζητήθηκε ένα πρώτο σχόλιο, αλλά όπως ήταν φυσικό, απάντησε πως «μόλις με ενημέρωσαν ότι όντως υπάρχει παραίτηση, αλλά δεν πρόλαβα να διαβάσω την ανακοίνωση».

Να σημειωθεί ότι ο Π. Αργυριάδης ήταν προσωπική επιλογή Καρυπίδη για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα, καθώς οι δύο άνδρες συνδεόταν με προσωπική φιλία πολλών ετών. Ωστόσο, κύκλοι αναφέρουν πως οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν φτάσει εδώ και καιρό σε πολύ κακό σημείο, γι’ αυτό και το τέλος του ειδυλλίου ήταν αναμενόμενο, προσθέτοντας πάντως, ότι «πρόλαβε να αποχωρήσει ηρωικά ο κ. Αργυριάδης, πριν τον αποπέμψει ο κ. Καρυπίδης». Προσθέτουν μάλιστα ότι πριν λίγο καιρό σε μία από τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας, «ένας εκ των αντιπεριφερειαρχών ζήτησε από τον Εκτελεστικό Γραμματέα να διευκολύνει με την παραίτησή του», προτροπή με στην οποία συνηγόρησαν και άλλα μέλη της Ε.Ε.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι ίδιοι κύκλοι της ΖΕΠ, αποδίδουν την παραίτηση του Εκτελεστικού Γραμματέα, στο γεγονός ότι στις προσεχείς εκλογές επιθυμεί να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, γι’ αυτό και παραιτείται 18 μήνες νωρίτερα, όπως προβλέπει ο νόμος», προσθέτοντας ότι «βρήκε τη ΔΕΗ ως μία πολύ καλή αφορμή για να παραιτηθεί».

Το βέβαιο είναι ότι ο Π. Αργυριάδης αποχωρεί με έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές κατά Καρυπίδη, επισημαίνοντας:

«Παραιτούμαι, γιατί από σήμερα και μετά κανείς μας δεν θα έχει το άλλοθι ότι δεν άκουσε, δεν είδε, δε γνώριζε…

Παραιτούμαι, γιατί η πολιτική δεν ασκείται με βαρύγδουπες δηλώσεις και ηθικιστικές ρητορείες, που μπορεί να ηχούν όμορφα, έχουν όμως καταστροφικά αποτελέσματα όταν δε μετουσιώνονται σε πράξη.

Παραιτούμαι, γιατί πιστεύω αταλάντευτα στη συνέπεια λόγων και έργων.

Παραιτούμαι, γιατί πιστεύω ότι ενέργεια και νερά είναι και πρέπει να παραμείνουν δημόσια αγαθά. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή και η ασφάλεια της χώρας προϋποθέτουν το στρατηγικό τομέα της ενέργειας υπό δημόσιο έλεγχο.

Παραιτούμαι, για να μην προδώσω την εμπιστοσύνη χιλιάδων πολιτών που μας ακούμπησαν την ψυχή τους, μας εμπιστεύτηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες τους».

Παραιτούμαι, γιατί έστω και αυτήν την ύστατη ώρα πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης (όχι της Τρόικα ή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) και να αποτρέψουμε το εθνικό έγκλημα που επιχειρείται».

Και η ανακοίνωση τελειώνει με άλλη μία πολύ σοβαρή αχμή κατά Καρυπίδη:

«Παραιτούμαι, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η Ιστορία δε θα μας το συγχωρήσει. Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ!

Τέλος, το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία φυσικά θα ασχολιόταν με το θέμα, οπότε θα υπάρξουν εξελίξεις.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας