Αρχική > Στήλες > Το μάτι του πολίτη: Προτάσεις για διαμόρφωση χώρων πρασίνου – πάρκων και κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Το μάτι του πολίτη: Προτάσεις για διαμόρφωση χώρων πρασίνου – πάρκων και κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο Εθελοντής εργασίας πρασίνου καθαριότητας του δήμου Εορδαίας Χαριτωνίδης Νικόλαος, σχετικά με προτάσεις για την επίλυση θεμάτων πρασίνου, καθαριότητας και την διαμόρφωση πάρκων στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  15/09/2018

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ  ΧΩΡΩΝ  ΠΡΑΣΙΝΟΥ – ΠΑΡΚΩΝ  ΚΑΙ  ΚΤΙΡΙΩΝ

Παρά τις διαμαρτυρίες των εθελοντών  για την καταστροφή των δένδρων στο κανάλι σε παλαιότερη δημοσίευση της 21-07-2017 έγινε και φέτος από υπαλλήλους εκτάκτους του Δήμου κατά την κοπή των χόρτων. ( φωτ. 5 )

-1-

-2-

-3-

-4-

-5-

Κάθε χρόνο και χειρότερα με την κοπή των χόρτων όπου φέτος μας πήρε μέχρι τέλη Αυγούστου. Οι καταστροφές στα δενδρύλλια, παγκάκια και φωτιστικά γίνονται από ανθρώπους νέους ή μεσήλικες με τις ευλογίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν παίρνει μέτρα οικονομικά αυστηρά. Οι άνθρωποι αυτοί μόνον αλήτες ή προβληματικοί θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν. Ας κάνει επιτέλους ο Δήμος κατάλογο παραβάσεων πολιτών με αυστηρά πρόστιμα και να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο για εφαρμογεί. Κάθε μία – δύο ώρες περίπου να περνά ένας αστυνομικός με μηχανή και όποιον συλλαμβάνει να οδηγείται στο τμήμα και κατόπιν πληρωμής του προστίμου να αφήνεται ελεύθερος. Εάν είναι ανήλικος να καλείται ο κηδεμόνας  του για πληρωμή. Δείτε καταστροφές στα φωτιστικά που τον περασμένο Φεβρουάριο επιδιορθώθηκαν όλες από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο πρασίνου. ( φωτ. 5 )

-1-

-2-

-3-

-4-

Από την γέφυρα προς Γαλάτεια μέχρι την γέφυρα προς Ρομά δεν υπάρχει κανένα φωτιστικό και δεν επιδιορθώθηκαν ποτέ. Μετά την γέφυρα προς Ρομά και μέχρι τον Περιφερειακό προς Αναρράχη δεν υπάρχουν και δεν τοποθετήθηκαν ποτέ ούτε οι στύλοι του φωτισμού. ( φωτ.1)

-1-

Δείτε δύο καστροφές , ενός δενδρυλλίου και ενός κλαδιού δένδρου όπου κάποιοι ασυνείδητοι τα τράβηξαν με το χέρι για να σπάσουν.( φωτ. 2 )

-1-

-2-

Υπάρχουν επίσης τώρα ΔΥΟ και όχι ένα παγκάκι που έχουν καλυφτεί από τα βάτα.   

( φωτ. 2 )

-1-

-2-

Κατόπιν ενοχλήσεων από την εθελοντική ομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου έγιναν επιτέλους : 1 . Δέκα μικροί κάδοι απορριμμάτων όχι όπως προτάθηκαν με σχέδιο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγαίνουν οι σακούλες και να κόβονται. Ο υπάλληλος του Δήμου το έπαιξε και έξυπνος. Τοποθετήθηκαν ανέξοδα πάνω στους στύλους των φωτιστικών  για περισυλλογή πλαστικών και εν γένει σκουπιδιών. Έγιναν κατόπιν παρέμβασης της εθελοντικής ομάδας στον Δήμαρχό μας. ( φωτ. 2 )

-1-

-2-

2 . Έγιναν πέντε(5) παγκάκια από τα είκοσι(20) περίπου που υπάρχουν. Στο ένα παγκάκι κάποιος αλήτης έβγαλε τα μπουλόνια και τις βίδες που κρατούσαν τα ξύλα όπως φαίνεται στην δεύτερη  φωτογραφία. ( φωτ. 2 )

-1-

-2-

Πρέπει να αναφερθώ και στον Αντιδήμαρχο καθαριότητας  Δημήτρη για την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού καθαριότητας. Υπήρχε ένα σκυλί ψόφιο για αρκετές ημέρες μεταξύ ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου κοντά στην γέφυρα προς Γαλάτεια. Ειδοποιήθηκε από μένα προσωπικά το βράδυ μιας ημέρας και την επομένη το μεσημέρι δεν υπήρχε το ψόφιο σκυλί. Συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο για την άμεση λύση του προβλήματος.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μοσχάρι Κοκκινιστό με Κρόκο Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μοσχάρι Κοκκινιστό με Κρόκο Υλικά 1200g μοσχάρι σπάλα σε κύβους 4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες Αλάτι Πιπέρι 5 κ.σ. ...