Αρχική > Στήλες > Το μάτι του πολίτη: Προτάσεις για διαμόρφωση χώρων πρασίνου – πάρκων και κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας – Σε άθλια κατάσταση τα Κοιμητήρια Κρυόβρυσης

Το μάτι του πολίτη: Προτάσεις για διαμόρφωση χώρων πρασίνου – πάρκων και κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας – Σε άθλια κατάσταση τα Κοιμητήρια Κρυόβρυσης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο Εθελοντής εργασίας πρασίνου καθαριότητας του δήμου Εορδαίας Χαριτωνίδης Νικόλαος, σχετικά με προτάσεις για την επίλυση θεμάτων πρασίνου, καθαριότητας και την διαμόρφωση πάρκων στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 12/09/2018
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ – ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ

Τα κοιμητήρια Κρυόβρυσης είναι σε αθλία κατάσταση όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες ειδικά από το 2006 και εντεύθεν. Εκείνη την χρονιά έγινε ταφή νεκρού έξω από τα κοιμητήρια διότι δεν υπήρχε χώρος εντός των κοιμητηρίων. Έγινε ταφή νεκρών έκτοτε και στα κοιμητήρια Αρδάσσης, παράλογο αλλά αληθινό. Οι ενδιαφερόμενοι των νεκρών εκτός κοιμητηρίων γκρέμισαν τον μισό τοίχο της μίας πλευράς για να επικοινωνεί ο έξω χώρος με τον εσωτερικό χώρο. Με σκοπό από την τότε Δήμαρχο Μουρικίου κα Βρυζίδου να γίνει επέκταση των κοιμητηρίων 5-6 μέτρων περίπου. Τελικά δεν έγινε ποτέ διότι έφεραν εμπόδια κάτοικοι γύρω από τα κοιμητήρια με αποτέλεσμα να παραμείνει αυτό το αίσχος όπως φαίνεται με πρόχειρο συρματόπλεγμα. Οπωσδήποτε χρειάζεται σωστή διαμόρφωση του χώρου στην είσοδο μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που κτίσθηκε από το 1850 περίπου. Ευνόητο είναι να έχει και σωστή περίφραξη μετά από την επέκταση που χρειάζεται. ( φωτ.4)

-1-

 

-2-
Είσοδος κοιμητηρίων

-3-

-4-
Επίσης μπορεί να δημιουργηθεί οστεοφυλάκιο πάνω στο τοιχίο της περίφραξης ή να ανοίξει πόρτα από έξω στον γυναικωνίτη της εκκλησίας .( φωτ. 2 )

-1-

Υπάρχει και δεύτερη λύση όπου τα κοιμητήρια μπορούν να μεταφερθούν ακριβώς απέναντι στα 500 μέτρα περίπου. Το 1999 έγινε προσωρινή διαμόρφωση του χώρου επί Δημαρχίας κου Ιωαννίδη. Τότε αρκετοί κάτοικοι αντέδρασαν κακώς-κάκιστα για την μεταφορά των κοιμητηρίων με την πρόφαση ότι είναι μακριά. Χρειάζεται μέχρι τα κοιμητήρια διαμόρφωση της οδού για 500 μέτρα περίπου και μία γέφυρα μικρή στο ποτάμι. Ειδικά σήμερα τα κοιμητήρια εντός κατοικημένης περιοχής είναι ανθυγιεινά διότι η μορφολογία του εδάφους δεν είναι κατάλληλη. Μία κατοικία είναι στα 2-3 μέτρα περίπου από τα μνήματα. ( φωτ. 1 )

-1-
Νέος χώρος κοιμητηρίων.

Πρέπει και η επιτροπή της εκκλησίας του Αγ. Μάρκου του Ευγενικού να ενδιαφερθεί για τον καθαρισμό των χόρτων των κοιμητηρίων με ετήσια μικρή συνδρομή όσων έχουν μνήμα στα κοιμητήρια.

Πρέπει κε Δήμαρχε Εορδαίας πλέον αυτό το σοβαρό χρόνιο θέμα να λυθεί κάποια στιγμή για τον σεβασμό στους νεκρούς μας. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα στο χωριό Κρυόβρυση , η ενημέρωση πρέπει να γίνει από τον Πρόεδρο του Δ.Δ.Αρδάσσης.

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
50200
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΙΝ: 6978966883

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Με τα μάτια του 5ου: Στην χρονομηχανή: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ 1821: «Συνέντευξη με τον επιζήσαντα Ζήση Χατζημάτη από την Έξοδο του Μεσολογγίου»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ό,τι ονειρεύτηκαν οι μικροί μας δημοσιογράφοι-να παρακολουθήσουν από κοντά τις μεγάλες στιγμές της Επανάστασης και να συνομιλήσουν με ...