Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > To KKE για τη συνάντηση του Θ. Καρυπίδη με τον Αμερικανό Πρόξενο

To KKE για τη συνάντηση του Θ. Καρυπίδη με τον Αμερικανό Πρόξενο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Τι γυρεύει το «γεράκι» των ΗΠΑ στη Δυτική Μακεδονία;

Στο «χορό» των συναντήσεων με τα «γεράκια» των ΗΠΑ μπήκε και ο περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας, κ. Καρυπίδης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε μια ιδιαίτερα θερμή συνάντηση με τον πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Φλέγκερ. Τα «ευχαριστώ» προς την «φίλη Αμερική» πήγαν σύννεφο. Ο πρόξενος μάλιστα δήλωσε πως σύντομα θα επισκεφτεί ξανά την περιοχή.

Τέτοιου είδους συναντήσεις μόνο ερωτηματικά και ανησυχίες μπορούν να γεννήσουν στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας για το τι σχεδιάζουν οι ΗΠΑ στην Δυτική Μακεδονία, σε μια περίοδο οξυμμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Το «τραπέζι» της συνάντησης είχε απ’ όλα, με βάση τα όσα δήλωσαν μετά:

  • Τις εξελίξεις στα ενεργειακά, όπου οι ΗΠΑ «σφάζονται» με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα, για την προώθηση των δικών τους σχεδιασμών ο καθένας.
  • Τις «εξωστρεφείς» μπίζνες επιχειρηματικών ομίλων και τις «ευκαιρίες για προσέλκυση επενδύσεων» πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων που έχουν δημιουργήσει οι ελληνικές κυβερνήσεις.
  • Τις σχέσεις Ελλάδας – ΠΓΔΜ, όπου η περιφερειακή αρχή συμπλέει με τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο άνοιγμα των συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Η Δυτική Μακεδονία είναι μία περιοχή που συνορεύει με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία και είναι πλήρως ενταγμένη στις επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του που διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο στα Βαλκάνια, αναλαμβάνοντας το ρόλο του «σημαιοφόρου» των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, τις κοινές ασκήσεις και τα σχέδια για δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, την ώρα που η Πολιτική Προστασία σε επίπεδο ΝΑΤΟ αξιοποιείται για τη διαμόρφωση του πλαισίου για την ανάμειξη της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας σε νευραλγικές δομές και υπηρεσίες, πολιτικές και στρατιωτικές, των κρατών – μελών.
  • Τις υποδομές της Δυτικής Μακεδονίας, με ιδιαίτερες αναφορές στο διεθνές αεροδρόμιο της Καστοριάς, σε σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα και τα σχετικά σχέδια.

Όλα τα παραπάνω φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού της Δυτικής Μακεδονίας, των μαζικών του φορέων, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και την εμπλοκή της χώρας. Οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας. Επείγει να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ” το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Καλούμε κάθε εργατοϋπάλληλο, άνεργο, άνεργη, νέο και νέα, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη και συνταξιούχο, να πάρει δραστήρια μέρος στην πανστρατιά υπεράσπισης της ειρήνης, της κυριαρχίας, των δικαιωμάτων και της ευημερίας του ελληνικού λαού.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΟΖΑΝΗ 7:00μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 7:00μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Κοζάνη, 15/10/2018

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νέο ΔΣ στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης- Πρόεδρος ο Ιλχος Λάζαρος Παπαδημητρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νέο Δ.Σ. απέκτησε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης μετά τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές που διεξήχθησαν ...