Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Το Γηροκομείο Κοζάνης επεκτείνεται και αναβαθμίζεται – Ανακηρύχτηκε προσωρινός μειοδότης – Το καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες και ολοκληρώνονται στα τέλη του 2019

Το Γηροκομείο Κοζάνης επεκτείνεται και αναβαθμίζεται – Ανακηρύχτηκε προσωρινός μειοδότης – Το καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες και ολοκληρώνονται στα τέλη του 2019

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης για την κατασκευή νέας πτέρυγας του Τιάλειου Γηροκομείου Κοζάνης και για την αναμόρφωση της υπάρχουσας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, προϋπολογισμού 4.350.000 ευρώ, γεγονός που θέτει σε τροχιά υλοποίησης το έργο, το οποίο θα επιλύσει χρόνια προβλήματα των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Αυτό που μένει τώρα είναι η έγκριση του μειοδοτικού διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή και από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης σε επόμενη ή μεθεπόμενη συνεδρίαση και εφ’ όσον παρέλθουν οι 35 ημέρες για υποβολή τυχόν ενστάσεων ανακηρύσσεται ο τακτικός μειοδότης. Να σημειωθεί ότι ο μειοδότης έδωσε έκπτωση της τάξης του 57,33%, οπότε το κόστος του έργου πέφτει στα περίπου 2 εκ. ευρώ. Με βάση τα προβλεπόμενα, η εγκατάσταση του εργολάβου αναμένεται στα μέσα Ιουλίου και με δεδομένο ότι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου είναι 18 μήνες, το Τιάλειο Γηροκομείο με τη νέα πτέρυγα και με αναβαθμισμένη την  υπάρχουσα, αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2019.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Περιλαμβάνει την αναμόρφωση – αναβάθμιση της υπάρχουσας πτέρυγας Β’, ώστε να υποστεί μία γενική και ουσιαστική λειτουργική, τεχνική και αισθητική αναβάθμιση, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Επίσης, αφορά στην κατασκευή νέας πτέρυγας που θα είναι ένα διώροφο κτίριο με υπόγειο, αλλά περιλαμβάνει και τις απαραίτητες διαμορφώσεις στον περιβάλλοντα χώρο.

Μετά την επέκταση και αναβάθμιση το Γηροκομείο Κοζάνης θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας σε ανθρώπινες συνθήκες 42 ατόμων, εκ των οποίων 18 στη νέα πτέρυγα και 24 στην αναβαθμισμένη πτέρυγα, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχει δυνατότητα φιλοξενίας και 60 ατόμων. Να σημειωθεί ότι στο υπάρχον κτήριο φιλοξενούνται 70 άτομα, ωστόσο οι υποδομές είναι ακατάλληλες για την διασφάλιση των στοιχειωδών συνθηκών διαβίωσης. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα η ξύλινη πτέρυγα Α΄ εγκαταλείφθηκε, γιατί κρίθηκε άκρως ακατάλληλη, οπότε δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί, γι’ αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης.

Να σημειωθεί ότι η επέκταση και αναβάθμιση του Γηροκομείου Κοζάνης αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα και η ανάγκη υλοποίησης ήταν επιτακτική. Όμως, αν και ξεκίνησε η προσπάθεια υλοποίησης από το 2004, αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω γραφειοκρατικών και οικονομικών δυσκολιών. Ευτυχώς, οι αγκυλώσεις του παρελθόντος ξεπεράστηκαν και το Γηροκομείο Κοζάνης επεκτείνεται και αναβαθμίζεται, ώστε να συμβάλλει στην αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας