Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Το έθιμο των φανών παρουσιάστηκε στην αποκριάτικη γιορτή της Θρακικής Εστίας Εορδαίας με το Πηγάδι Τ” Κεραμαριό -Τσουβαλοδρομίες, χάσκα και παιχνίδια (φωτογραφίες-video)

Το έθιμο των φανών παρουσιάστηκε στην αποκριάτικη γιορτή της Θρακικής Εστίας Εορδαίας με το Πηγάδι Τ” Κεραμαριό -Τσουβαλοδρομίες, χάσκα και παιχνίδια (φωτογραφίες-video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μια πολύ επιτυχημένη αποκριάτικη γιορτή, για μικρούς και μεγάλους, πραγματοποίησε η Θρακική Εστία Εορδαίας την Κυριακή το απόγευμα μπροστά από τα γραφεία του συλλόγου. Στο πλαίσιο της γιορτής έγινε αναβίωση παιδικών παιχνιδιών με διαγωνισμούς τσουβαλοδρομίας, κατρακυλιών και χάσκας, γαϊτανάκι,παραδοσιακούς και Αποκριάτικους χορούς υπό τους ήχους της Λεχοβίτικης Κομπανίας με δωρεάν κρασί και κιχί! Το έθιμο του φανού της Κοζάνης, παρουσίασε σύσσωμος ο πολιτιστικός λαογραφικός σύλλογος Κοζάνης, ου φανός «Πηγάδ τ” Κεραμαργιού, ο οποίος ανέδειξε  το έθιμο των φανών για πρώτη φορά στην Πτολεμαΐδα. Την παρουσίαση του εθίμου έκανε ο Λευτέρης Βωβός!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team