Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Το Διοικητήριο των Καϊλαρίων το 1928 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 21/08/2019

Το Διοικητήριο των Καϊλαρίων το 1928 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 21/08/2019

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το Διοικητήριο των Καϊλαρίων θεωρείτο ένα από πιο σύγχρονα κτίρια της εποχής του και φιλοξενούσε όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες, το τηλεγραφείο (ΟΤΕ) και το ταχυδρομείο ( ΕΛΤΑ) πριν τον διαχωρισμό τους.
Χρησιμοποιήθηκε κατά διαστήματα και από την χωροφυλακή (Αστυνομία) και το Στρατό, για να παραχωρηθεί τελικά στο Στρατό, μαζί με την τεράστια έκταση του στρατοπέδου, για τις ανάγκες της Μεραρχίας που «επρόκειτο» να εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα. Το έτος 1985, αφού η εγκατάσταση της Μεραρχίας παρέμεινε στα χαρτιά, αγοράστηκε, ως έχει σήμερα, από το Δήμο Πτολεμαϊδος (επί Δημαρχίας Ανέστη Σπανίδη) με το ποσό των 35.000.000 δραχμών, όπου και εγκαταστάθηκε η Δημοτική μας αρχή.
Αξιοσημείωτο είναι πως τα ΚΑΪΛΑΡΙΑ των 6500 κατοίκων το 1930 διέθεταν ένα περικαλλές Δημόσιο Διοικητήριο για τη στέγαση όλων των δημόσιων υπηρεσιών της εποχής, ενώ το σημερινό (2019), ΡΟΥΡ των Βαλκανίων και των 50.000 κατοίκων, ψάχνει για να βρει που στεγάζεται η ΑΛΦΑ ή ΒΗΤΑ υπηρεσία !!!!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team