Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Το αυτοδιοικητικό γήπεδο… Από την Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου

Το αυτοδιοικητικό γήπεδο… Από την Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

Και Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας 

 

Αγαπητοί μου φίλοι,

 

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί παρομοιάζουν την πολιτική στην Ελλάδα με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και για να έρθουμε στα τοπικά δικά μας, μια και ο πυρετός για τα αυτοδιοικητικά μας ανεβαίνει, θα έλεγα ότι τα τοπικά αυτοδιοικητικά μας μοιάζουν με το τοπικό μας ποδόσφαιρο…

Έτυχε να παρακολουθήσω κάποια παιχνίδια πρωταθλήματος  του δικού μας, Μακεδονικού Φούφα στο εγκαταλελειμμένο από όλες τις δημοτικές αρχές γήπεδό μας.

Οι φίλαθλοι μας φώναζαν έντονα όσες φορές ένιωθαν ότι η ομάδα μας αδικούνταν. Έτσι φωνάζω κι εγώ δεκατρία τόσα χρόνια μέσα στο αυτοδιοικητικό γήπεδο του Δήμου μας, όσες φορές αισθανόμουν ότι κάποια παιχνίδια είναι στημένα και στόχο τους έχουν την ήττα της Πτολεμαΐδας μας και των χωριών της, της Εορδαίας ολόκληρης. Στο γήπεδο πρέπει να φωνάξεις για να νιώσουν οι διαιτητές ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί στις κερκίδες που βλέπουν την αδικία. Είναι ανάγκη η κερκίδα να γεμίζει και να υποστηρίζει τους παίκτες που ματώνουν στο γήπεδο.

 

Το Δημοτικό συμβούλιο είναι το Αυτοδιοικητικό γήπεδό μας.

Ομάδες που παίζουν μπάλα είναι οι εκλεγμένες παρατάξεις και με μεταγραφές. Κερκίδες είναι οι θέσεις του κοινού, όταν γίνονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν βοηθάς την ομάδα σου, δεν βοηθάς την πόλη σου με το να κάθεσαι στον καναπέ και να ενημερώνεσαι μέσα από τα ελεγχόμενα Μέσα  Ενημέρωσης, ούτε σερφάροντας στα ανώνυμα διαδικτυακά κουτσομπολιά. Η πόλη σου σε χρειάζεται εκεί που παίζεται η μπάλα, εκεί που παίζεται το μέλλον της, στο γήπεδο όπου κάποιοι μόνο λίγοι, είναι αυτοί που έχουν το θάρρος και τη δύναμη να φωνάξουν ‘’ε, διαιτητή παίξε δίκαια, είμαστε κι εμείς εδώ και βλέπουμε παίξε καλά, παίξε δίκαια’’.

Η Ιωάννα Ανδρονικίδου, εκλεγμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, για δεκατρία τόσα χρόνια, προσπάθησε να στηρίξει τα συμφέροντα του τόπου μας μέσα από πολλές προτάσεις της, τοποθετήσεις της, διαμαρτυρίες της, φωνάζοντας, ναι φωνάζοντας και μάλιστα έντονα, όσες φορές έβλεπε ή διέβλεπε (όπως για παράδειγμα στο θέμα του  Μποδοσάκειου Νοσοκομείου), να υπάρχουν ‘’στημένα παιχνίδια’’. Είναι φορές που όλοι βλέπουν την αδικία στην οθόνη της τηλεόρασης, αλλά αυτοί που ακούγονται και επηρεάζουν τις αποφάσεις, είναι μόνο αυτοί που είναι μέσα στο γήπεδο κι εγώ, η Ιωάννα Ανδρονικίδου, ήθελα να είμαι μέσα στο γήπεδο, μάχιμος παίχτης, επειδή και την τόλμη έχω και την δύναμη έχω, όπως και τη γνώση έχω.

Η συμμετοχή μου αυτή  στο Δημοτικό Συμβούλιο, όλα αυτά τα χρόνια και η αγωνία μου γι’ αυτόν τον τόπο και με την επίγνωση ότι οι περισσότεροι ‘’συνετοί’’ θα διάλεγαν την ευκολία να βλέπουν τα τεκταινόμενα του Δήμου μας στην TV ( όσες φορές βέβαια δεν είχε Survivor) ήταν ο λόγος που μαζί με τους απλούς και έντιμους συντρόφους μου δημιουργήσαμε την ‘’ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ’’.

Είπαν οι συνεργάτες μου ‘’θα  βγούμε εμείς οι καθαροί, οι για πρώτη φορά συμμετέχοντες στα αυτοδιοικητικά μαζί σου, με σένα την Ιωάννα Ανδρονικίδου, για να ανατρέψουμε το αυτοδιοικητικό τσιφλίκι (την παράγκα) αυτού του τόπου’’. Αυτό, λοιπόν, αγαπητοί μου φίλοι είχαμε σαν σκοπό, και ίσως κάτι λίγο να καταφέραμε  γι’ αυτόν τον τόπο.

 

Με φιλικά αισθήματα

Ιωάννα Γ. Ανδρονικίδου

Δικηγόρος

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team