Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Το ασυμβίβαστο Καρυπίδη – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Το ασυμβίβαστο Καρυπίδη – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πολλοί ήταν αυτοί πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν προδικάσει τη συμμετοχή του Θοδωρή Καρυπίδη στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ταύτιση του με την απερχόμενη Κυβέρνηση και η αναμενόμενη ήττα του στις περιφερειακές εκλογές, είχε ήδη πυροδοτήσει σενάρια για το πολιτικό του μέλλον και θεωρούσαν δεδομένη τη συμμετοχή του στην περίπτωση που οι βουλευτικές εκλογές γινόταν τον Οκτώβρη.
Όμως η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών πριν το τέλος της αυτοδιοικητικής του θητείας δημιουργεί ένα σοβαρό νομικό κώλυμα. Ο Νόμος θεωρεί ασυμβίβαστες τις ιδιότητες του Περιφερειάρχη και του Υποψήφιου Βουλευτή. Συγκεκριμένα, δεν ανακηρύσσονται υποψήφιοι Βουλευτές μεταξύ άλλων, τα ανώτερα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού (πχ. οι περιφερειάρχες) για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους.
Με την εξέλιξη αυτή, άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με το επόμενο πολιτικό βήμα του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που διακινούν πως ο Θοδωρής Καρυπίδης θα επιδιώξει να έχει πολιτική θέση στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team