Αρχική > Slider > Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και επίσημα Σχολείο eTwinning!

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και επίσημα Σχολείο eTwinning!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σχολείο eTwinning έγινε και επίσημα το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, μετά από αίτηση στο εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning.
«Είμαστε ένα από τα 1.004 σχολεία σε όλη την Ευρώπη που τιμήθηκαν με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning, μετά από μια διαδικασία αίτησης δύο φάσεων», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» η εκπαιδευτικός -υπεύθυνη προγραμμάτων του 8ου Δημοτικού  Σχολείου Πτολεμαΐδας, Ελένη Χατζηστεφάνου, επισημαίνοντας πως «επειδή το σχολείο μας συμμετέχει σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα και επιμορφωνόμαστε όλοι στις νέες τεχνολογίες  κερδίσαμε αυτή τη διάκριση, αυτή την πολύτιμη ετικέτα».

Η κ. Χατζηστεφάνου εξήγησε ότι τα σχολεία που τιμήθηκαν με τον τίτλο αυτόν είναι πρωτοπόρα και αναγνωρίζονται ως ηγέτες σε τομείς όπως, Ψηφιακή πρακτική, Πρακτική ηλεκτρονικής ασφάλειας (eSafety), Καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, Προώθηση συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης του προσωπικού και Προώθηση πρακτικών συνεργατικής μάθησης με το προσωπικό και τους μαθητές. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ως μπόνους πρόκειται να σταλεί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο «ένα κιτ ρομποτικής».
Η κ. Χατζηστεφάνου με έκδηλη τη χαρά που το σχολείο της έγινε  και επίσημα Σχολείο eTwinning, δήλωσε ότι «η διάκριση αυτή μάς υποχρεώνει να τηρήσουμε την υπόσχεση για αλλαγή στην εκπαίδευση, έτσι ώστε τα νέα παιδιά που έχουμε υπό τη φροντίδα μας να διαπαιδαγωγούνται για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι μαθητές, καλύτεροι και πιο ενεργοί πολίτες».

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη