Αρχική > Slider > Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετέχει σε ένα πρότυπο χορευτικό πρόγραμμα 5 σχολείων του Ν. Κοζάνης! Δείτε πλάνα από τις πρόβες των μικρών χορευτικών ταλέντων! VIDEO-φωτογραφίες!

Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετέχει σε ένα πρότυπο χορευτικό πρόγραμμα 5 σχολείων του Ν. Κοζάνης! Δείτε πλάνα από τις πρόβες των μικρών χορευτικών ταλέντων! VIDEO-φωτογραφίες!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ένα πρότυπο χορευτικό πρόγραμμα, με τον τίτλο «Χορεύω, άρα Επικοινωνώ» (Dancing to Connect), θα παρουσιαστεί στην Κοζάνη το βράδυ του Σαββάτου, από μαθητές πέντε σχολείων του Νομού Κοζάνης, τεσσάρων από Κοζάνη και ενός από Πτολεμαΐδα. Μέσα από την κινησιολογία αλλά και την ένταξη στη χορευτική παρέα, χωρίς διακρίσεις, οι μαθητές/τριες αποκτούν θετικές εμπειρίες, κοινωνικοποιούνται, μοιράζονται το κέφι και τη δημιουργικότητά τους, απελευθερώνουν τις δυνατότητές τους και παρουσιάζουν μια δική τους χορογραφία, στην Κοζάνη αρχικά και έπειτα, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, 30-31 Μαρτίου στις 7 μ.μ..

Το εν λόγω  εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και υλοποιείται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, τη συνεργασία του Δήμου Κοζάνης, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και του ΔΗΠΕΘέατρου Κοζάνης.

Από τα σχολεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα επιλέχθηκαν, με ευθύνη των διοργανωτών, πέντε από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης : το 2ο ΓΕΛ Κοζάνης, το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης,το Γυμνάσιο Λευκοπηγής, το Γυμνάσιο Κρόκου και το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας.

Το «e-ptolemeos.gr» βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας και παρακολούθησε τις τελικές πρόβες των μαθητών, που με πολύ μεράκι δημιούργησαν την δική τους χορογραφία για τις ανάγκες της παράστασης, η οποία θα ανέβει το Σάββατο στην Κοζάνη και στα τέλη του μήνα στην Αθήνα. Με δεξιοτεχνία, επαγγελματισμό και πολύ αγάπη για το χορό, δημιούργησαν μια μοναδική παράσταση, την οποία αξίζει να παρακολουθήσουν οι πάντες!

Η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας κ. Σουλτάνα Παπαδημητρίου εξέφρασε την χαρά και ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το σχολείο επιλέχθηκε να παρουσιάσει την δική του χορογραφία, τονίζοντας πως το εν λόγω Project υποστηρίχθηκε με ζέση από όλη τη σχολική κοινότητα, γιατί «είδαμε ότι έχει πολλά παιδαγωγικά οφέλη στους μαθητές, μαθαίνοντάς τους να συνεργάζονται, να επικοινωνούν μεταξύ τους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας, που ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών είναι δυστυχώς πάνω από ένα κινητό, με τις κοινωνικές δεξιότητες να αποκτιούνται αργότερα». Τα παιδιά δούλεψαν πολύ υπεύθυνα για την υλοποίηση του σχεδίου, εργάστηκαν και τα Σάββατα κάνοντας πρόβες και περιμένουν με αγωνία την παράσταση. Η ίδια ευχαρίστησε όσους φορείς συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος και κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την όμορφη βραδιά.

Από την πλευρά τους οι χορευτές τόνισαν πως βρήκαν πολλά ταλέντα στο 4ο Γυμνάσιο, λέγοντας πως βρήκαν πολλά ταλέντα ανάμεσα στους μαθητές, δηλώνοντας «ενθουσιασμένοι» από το αποτέλεσμα και τον επαγγελματισμό τους! «Βρήκαμε ένα σχολείο και μια άριστη ομάδα παιδιών και αυτό συμβαίνει σπάνια. Εμείς αντιμετωπίζουμε τους μαθητές ως επαγγελματίες και οι μαθητές υποδέχθηκαν τη διαδικασία με σεβασμό, επαγγελματισμό», τονίζουν οι δύο επαγγελματίες χορευτές που συντονίζουν το Project χορευτικά.

Από την πλευρά της η συντονίστρια του προγράμματος, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Στέγης Μυρτώ Λάβδα, τόνισε πως εφέτος επιλέχθηκε ο νομός Κοζάνης, για να παρουσιάσει το χορευτικό πρόγραμμα, που εμπνεύστηκε μια χορευτική ομάδα από τη Νέα Υόρκη και πλέον αφού έχει εκπαιδεύσει ομάδα χορευτών, το παρουσιάσει με τη συνεργασία πέντε σχολείων των Αθηνών και πέντε σχολείων της επαρχίας.

Οι μαθητές/τριες από τα πέντε παραπάνω σχολεία θα παρουσιάσουν τη δική τους μοναδική χορογραφία στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕθέατρου Κοζάνης το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 7 το βράδυ.

Δείτε φωτογραφίες, video από τις πρόβες του 4ου Γυμνασίου και δηλώσεις της διευθύντριας του Σχολείου, της συντονίστριας και των χορευτών:
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη