Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βερμίου συμμετείχε στις «Fridays for future»

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βερμίου συμμετείχε στις «Fridays for future»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μόνο η καθαρή ενέργεια θα σταματήσει την κλιματική αλλαγή

 

Το κλίμα του πλανήτη έχει απορρυθμιστεί. Κύρια αιτία οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την καύση ορυκτών καυσίμων. Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βερμίου συμμετείχαν στην παγκόσμια ημέρα δράσεων κατά της κλιματικής αλλαγής. Οι μαθητές ένωσαν τη φωνή τους με εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο, που αγωνίζονται για έναν βιώσιμο πλανήτη, με ισότητα και δικαιοσύνη για όλους.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βερμίου, που φέτος τιμήθηκε για 4η συνεχόμενη φορά με την πράσινη σημαία των Οικολογικών Σχολείων από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της φύσης, στέλνει το δικό του μήνυμα:

«Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μύθος, τη ζούμε καθημερινά. Οι ακραίες θερμοκρασίες, οι συχνές ραγδαίες καταιγίδες και οι περίοδοι μεγάλης ξηρασίας, είναι μόνο μερικές από τις επιπτώσεις της. Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη φύση, τα  μνημεία μας, την ιστορία μας και τη ζωή μας. Το μέλλον βρίσκεται πλέον στα χέρια μας. Χρειάζεται θάρρος και αποφασιστικότητα για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Είναι ανάγκη να σκεφτόμαστε παγκόσμια και να δρούμε τοπικά. Θέλουμε έναν καθαρό πλανήτη. Είναι ανάγκη να στραφούμε στις καθαρές μορφές ενέργειας. Μοναδική λύση οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, όπως η ηλιακή, η αιολική, οι υδατοπτώσεις, η βιομάζα και η γεωθερμία. Γιατί έχουν μηδενικά απόβλητα, δεν πρόκειται να εξαντληθούν ποτέ, έχουν μικρό κόστος παραγωγής, είναι ευέλικτες και προσφέρουν ενεργειακή αυτονομία. Μοναδική επιλογή μας η αειφορία».

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών κατά της κλιματικής αλλαγής ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο από τη 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργ και εξελίχθηκαν σε ένα παγκόσμιο κίνημα σχολικών δράσεων σε κάθε γωνιά της Γης, γνωστό ως «Fridays for future» (Παρασκευές για το μέλλον). Η Γκρέτα πήρε την πρωτοβουλία μετά από μια ταινία για τα πλαστικά στους ωκεανούς και τις πολικές αρκούδες που λιμοκτονούσαν. Στις 20 Αυγούστου, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές πέρυσι το καλοκαίρι στη Σουηδία, στάθηκε μόνη της μπροστά στο σουηδικό κοινοβούλιο και διαμαρτυρήθηκε για την κλιματική αλλαγή. Από τότε πήγαινε στο ίδιο σημείο κάθε Παρασκευή με χιόνι, βροχή και πάγο, κρατώντας ένα πανό με συνθήματα που είχε γράψει η ίδια με μαρκαδόρο. Η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα της ενέπνευσε εκατομμύρια μαθητές να κινητοποιηθούν σε όλο τον κόσμο.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team