Αρχική > Slider > Τμήμα υποδοχής της ελληνικής γλώσσας για 9 μαθητές από την Αλβανία στο Δημοτικό Σχολείο Πύργων Εορδαίας

Τμήμα υποδοχής της ελληνικής γλώσσας για 9 μαθητές από την Αλβανία στο Δημοτικό Σχολείο Πύργων Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τμήμα υποδοχής ελληνικής γλώσσας θα λειτουργήσει για μια ακόμη χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Πύργων Εορδαίας, με στόχο την ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργεί ανάλογο τμήμα στο χωριό, μιας και δημιουργείται η ανάγκη ένταξης των μαθητών, από την Αλβανία, στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Πρόκειται για εννέα μαθητές από την Αλβανία, οικογένειες που ζουν στο χωριό και εργάζονται ως εργάτες στα χωράφια της περιοχής, όπως διευκρίνισε μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr” ο διευθυντής του Σχολείου Αλέκος Ηλιάδης.  Αφορά παιδιά που έχουν μερική γνώση της ελληνικής γλώσσας, που λειτουργούσε και πέρυσι, ξεκαθαρίζει ο ίδιος, λέγοντας πως το τμήμα δεν αφορά υποδοχή προσφυγόπουλων, όπως λανθασμένα διέρρευσε, μετά από δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».

Η  εγκύκλιος για την ίδρυση και λειτουργία νέων Τάξεων Υποδοχής σε επιπλέον 93 Δημοτικά Σχολεία για τη τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019 της ένταξης των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο ελληνικό σχολείο δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και όπως αναφέρεται, κύριο αντικείμενο είναι η  εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας αλλά και τη διδακτική στήριξη σε άλλα αντικείμενα, ώστε να διευκολύνεται η προσαρμογή και παραμονή τους στο γενικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Να σημειωθεί πως ανάλογο τμήμα λειτουργούσε την περυσινή σχολική χρονιά και στο 2ο δημοτικό σχολείο Πτολεμαΐδας, για μαθητές Ρομά, ωστόσο εφέτος δεν λειτουργεί.

 

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη