Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Την Πέμπτη ανοίγει τις πύλες του το 1ο Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση για τη Μετάβαση των Βαλκανίων στην Καθαρή Ενέργεια- Πάνω από 60 ομιλητές

Την Πέμπτη ανοίγει τις πύλες του το 1ο Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση για τη Μετάβαση των Βαλκανίων στην Καθαρή Ενέργεια- Πάνω από 60 ομιλητές

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες του το 1ο Διεθνές Συνέδριο και η Έκθεση για τη Μετάβαση των Βαλκανίων στην Καθαρή Ενέργεια, το οποίο θα διεξαχθεί για 4 ημέρες στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων με περισσότερους από 60 ομιλητές.

Πρόκειται για μια προσπάθεια ώστε να γίνει, για πρώτη ίσως φορά, μια μεγάλη συζήτηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα, να προταθούν πιθανές λύσεις και φυσικά να καταγραφεί η κατάσταση που επικρατεί με σκοπό όλα αυτά να γίνουν κτήμα των ανθρώπων που λαμβάνουν τις αποφάσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στον κατάλογο των ομιλητών, βρίσκονται προσωπικότητες από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα, ενώ στην Κοζάνη θα βρεθεί και 15μελης αποστολή από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ένα όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο γνωμοδοτεί πάνω σε θέματα της Ένωσης και λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στους πολίτες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ε.Ε.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, ξεκινώντας από τις 9π.μ. την Πέμπτη, περιλαμβάνει θεματικές ενότητες συζήτησης ξεκινώντας με την «Πορεία προς μια Οικονομία Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα μέχρι το 2050». Το πρωί θα γίνει αναφορά στις ανθρακοφόρες περιφέρειες προς μετάβαση, ενώ στην απογευματινή συνάντηση στην Οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Την Παρασκευή η θεματολογία περιλαμβάνει «Έξυπνες Πόλεις και e- mobility για τη Μετάβαση στην καθαρή ενέργεια» ενώ το Σάββατο θα γίνει συζήτηση για τη χρηματοδότηση και τις εναλλακτικές λύσεις για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.

Την Κυριακή μαθητές της Β/θμιας Εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν έργα τους για την καθαρή ενέργεια και θα βραβευτούν από τους διοργανωτές.

Τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει στα εγκαίνια της έκθεσης την Πέμπτη στις 2μ.μ., η υπεύθυνη του γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ενώ να σημειωθεί πως 30 επιχειρήσεις του κλάδου της ενέργειας συμμετέχουν σε αυτή.

Στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί τόσο το συνέδριο όσο και η έκθεση, ως θεσμός για την περιοχή και να διεξάγεται κάθε 2 χρόνια.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο ΕΒΕ Κοζάνης, το cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, ενώ συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης, το ΕΚΕΤΑ και η ΑΝΚΟ. Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Τη Δευτέρα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου των διοργανωτών στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας