Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Την έλλειψη πληρωμάτων ΕΚΑΒ στη Δ. Μακεδονία φέρνει στο προσκήνιο το θλιβερό τροχαίο

Την έλλειψη πληρωμάτων ΕΚΑΒ στη Δ. Μακεδονία φέρνει στο προσκήνιο το θλιβερό τροχαίο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

Οι δύο πιο βαριά τραυματίες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο στο ίδιο ασθενοφόρο

Η έλλειψη πληρωμάτων διασωστών ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία επανέρχεται στο προσκήνιο μετά το θλιβερό συμβάν με το θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη την Κυριακή στην Πτολεμαΐδα και είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δύο νέοι άνθρωποι και τέσσερις να τραυματιστούν. Όπως τόνισε, αρχικά, σε μια αιχμηρή ανακοίνωσή του μέσω facebook, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης, το σοβαρό τροχαίο με τους πολυτραυματίες απαιτούσε  περισσότερα από ένα ασθενοφόρα να επέμβουν στο συμβάν, ως συνέπεια να επέμβει άμεσα ένα ασθενοφόρο που υπήρχε στην Πτολεμαΐδα και ακόμη δύο να έρθουν από Κοζάνη,.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σαραφίδης, έγραψε στην ανάρτησή του πως: «Και εκεί που συζητούσαμε για Επιχειρησιακά πλάνα στο ΕΚΑΒ και πώς θα γινόταν καλύτερη κατανομή των ασθενοφόρων στην δυτική Μακεδονία, με τον πρόεδρο του οργανισμού…..ΜΠΑΜ! 6 σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο στην Πτολεμαΐδα…( Με 1 ασθενοφόρο) τα άλλα 2 ανταποκρίθηκαν από την Κοζάνη. Και μετά θλίψη, απόγνωση και πάλι προβληματισμός. Συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων.».

Μετά από επικοινωνία του «Π» με τον ίδιο, ο κ. Σαραφίδης, τόνισε με νόημα πως «επιβεβαιώνεται η επιτακτική ανάγκη να υπάρχει και άλλο ασθενοφόρο στην Πτολεμαΐδα σε μόνιμη βάση», σημειώνοντας, δε, πως από τις 90 βάρδιες, στις 75 υπάρχει μόνο ένα. «Το ό,τι λειτουργήσαμε καλά και δεν υπήρχαν άλλα «ευτράπελα» (σ.σ. εννοεί ως προς τη μεταφορά των ασθενών) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αδυναμίες. Αν γινόταν ένα τροχαίο στην Κοζάνη, π.χ., την ίδια ώρα, δεν θα μπορούσαν να στείλουν στο τροχαίο ης Πτολεμαΐδας και άλλο ασθενοφόρο».
Nα τονιστεί πως οι αρχικές πληροφορίες για το συμβάν, με την πρώτη κλίση στο ΕΚΑΒ, ήταν συγκεχυμένες και η σοβαρότητα της κατάστασης διαπιστώθηκε από το αρχικό πλήρωμα του ΕΚΑΒ οπότε ενημερώθηκε το κέντρο και ήρθε από εκείνη τη στιγμή ασθενοφόρο από Κοζάνη μέσα σε 16 λεπτά. Ωστόσο, οι δύο ασθενείς που ήταν και στην πλέον κρίσιμη κατάσταση, χρειάστηκε να διακομιστούν από το ίδιο ασθενοφόρο στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, καθώς εκτιμήθηκε πως η ζωή τους ήταν σε κίνδυνο (και δυστυχώς κατέληξαν λίγη ώρα αργότερα στο Νοσοκομείο). «Διακομίσθηκαν στο ίδιο ασθενοφόρο λόγω της κρισιμότητας του συμβάντος», λέει χαρακτηριστικά.

«Αν δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο από Κοζάνη, θα χρειαζόταν το ίδιο πλήρωμα να κάνει 5 ή 6 φορές τη διακομιδή από το σημείο του τροχαίου προς το νοσοκομείο», λέει ο κ. Σαραφίδης, ζητώντας ακόμη μια φορά να γίνουν προσλήψεις πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Ο Δήμος Βελβεντού εκφράζει τη συμπαράστασή του σε Σάμο και Σμύρνη για τις μεγάλες καταστροφές από το σεισμό – «Ειδοποιείστε το δήμο για τα ετοιμόρροπα κτίσματά σας»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Καμπανάκι στην Π.Ε. Φλώρινας από τα σποραδικά κρούσματα- Καταφύγιο επισκεπτών από όμορους- «κόκκινους» Νομούς ...