Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Τιμή και μνήμη στο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Παύλου Μελά στην Καστοριά

Τιμή και μνήμη στο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Παύλου Μελά στην Καστοριά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Στον βυζαντινό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μητροπόλεως λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ημέρα μνήμηςτου θανάτου του πρωτομάρτυρος της Μακεδονικής Ελευθερίας Παύλου Μελά,όπου τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Παύλου Μελά και των συν αυτώ πεσόντων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα.

Πλήθος πιστών και μικρών μαθητών από Δημοτικά Σχολεία της πόλεώς μας συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, άφησαν ένα λουλούδι στον τάφο του ήρωα Παύλου Μελά και έψαλλαν μαζί με τον ιερό κλήρο τον Εθνικό Ύμνο.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του συνεχάρη τους δασκάλους και τους μαθητές για την σημερινή τους επίσκεψη στον τόπο όπου βρίσκονται τα οστά του Παύλου Μελά, ώστε να αποδώσουν φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, 113 χρόνια από την ημέρα του θανάτου του.

Ο κ. Σεραφείμ χρησιμοποιώντας ένα λόγο του Πλάτωνος, ο οποίος απαντώντας σε μια ερώτηση, τι είναι ο άνθρωπος, είπε χαρακτηριστικά πως, άνθρωπος είναι αυτός που έχει θεοσέβεια. Και συνέχισε λέγοντας πως και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος σε μια του ομιλία λέει ότι άνθρωπος είναι εκείνος ο οποίος έχει δογμάτων ακρίβεια, δηλαδή πιστεύει στον Θεό, και βίον φιλόσοφον.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team