Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Τηλεδιάσκεψη Κασαπίδη- Βουλευτών ΝΔ- Τα 15εκ. του ΠΕΠ και ο αγώνας δρόμου για την εθνική συμμετοχή- Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας

Τηλεδιάσκεψη Κασαπίδη- Βουλευτών ΝΔ- Τα 15εκ. του ΠΕΠ και ο αγώνας δρόμου για την εθνική συμμετοχή- Νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την υποστήριξη των βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να εγκριθούν συγκεκριμένα κονδύλια για τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής, ζήτησε χθες ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατά τις βραδινές ώρες.

Ο Περιφερειάρχης φέρεται να ενημέρωσε τους «γαλάζιους» βουλευτές για την ικανότητα της Περιφέρειας να εξασφαλίσει 15-16εκ. ευρώ από το τρέχον ΠΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία χρειάζονται όμως την εθνική συμμετοχή περίπου 4εκ. ευρώ, ώστε να βγει στον αέρα ένα νέο πρόγραμμα της τάξεως των 20εκ. για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Στη συζήτηση ξεκαθαρίστηκε πως κάτι τέτοιο πρέπει να συμβεί άμεσα, με τους Βουλευτές να αναλαμβάνουν τις δικές τους ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών και συνολικότερα την κυβέρνηση, ενώ στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη μπήκε και το ζήτημα των δικαιούχων του νέου προγράμματος.

Πληροφορίες του «Π» κάνουν λόγο για όρια και προϋποθέσεις τα οποία θα διασφαλίζουν τη μη συμμετοχή επιχειρήσεων οι οποίες ενισχύθηκαν από το πρόγραμμα των 40εκ. ευρώ και ενδεχομένως των επιχειρήσεων που θα επιδοτηθούν από την ενίσχυση των 3.000 ευρώ τα οποία ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα των 3.000 ευρώ ήταν θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή συζήτηση, καθώς οι Βουλευτές Φλώρινας και Καστοριάς, Γιάννης Αντωνιάδης και Ζήσης Τζηκαλάγιας, έθεσαν ζήτημα για τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων των δικών τους περιοχών. Στην τηλεδιάσκεψη δε συμμετείχε για ακόμη μία φορά, ο Βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Προς τον «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ» του ΤΕΝΙΣ οδεύει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας ! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με πάρα πολλές συμμετοχές από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΕΝΙΣ, το διάστημα 12 με ...