Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Τη στήριξη της Περιφέρειας ζητά η Πυροσβεστική – Επισκευές παροπλισμένων οχημάτων και διαμεσολάβηση για αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών τα αιτήματα που τέθηκαν στη συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών με τον Θ. Καρυπίδη

Τη στήριξη της Περιφέρειας ζητά η Πυροσβεστική – Επισκευές παροπλισμένων οχημάτων και διαμεσολάβηση για αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών τα αιτήματα που τέθηκαν στη συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών με τον Θ. Καρυπίδη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στην πόρτα του περιφερειάρχη οδήγησαν την αντιπροσωπεία της Ένωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Δυτικής Μακεδονίας τα οξυμένα προβλήματα της υπηρεσίας, τα οποία καλά κρατούν, αν και βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου.

Το θεμελιώδες πρόβλημα που ζητά επίλυση και έθεσαν οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής στον Θεόδωρο Καρυπίδη, είναι να υλοποιηθεί επιτέλους η υπόσχεση όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων για αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας. Η συνάντηση των εκπροσώπων της Περιφερειακής Επιτροπής της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, παρουσία και του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, Ηλία Κάτανα, ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα της πυροσβεστικής, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιοχής, ένα θέμα που ανέδειξε πρόσφατα με ρεπορτάζ ο «Π», κυριάρχησε στη συνάντηση των δύο πλευρών. Οι πυροσβέστες αξιωματικοί ζήτησαν επιτακτικά αυτό που όλες οι κυβερνήσεις κατά καιρούς υποσχέθηκαν αλλά καμία δεν υλοποίησε, δηλαδή την αναβάθμιση από τον βαθμό Γ΄ σε Β΄ των πυροσβεστικών υπηρεσιών των εδρών των περιφερειακών Ενοτήτων και της Πτολεμαΐδας και από Γ΄ σε Α΄ της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, ως πρωτεύουσας της Δυτικής Μακεδονίας. Όπως εξήγησαν, η εξέλιξη αυτή θα δώσει λύση και στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, καθώς η αναβάθμιση σημαίνει για την Κοζάνη αύξηση του προσωπικού στο διπλάσιο και κατά 50% στις Π.Υ. Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Πτολεμαΐδας. Επίσης συνεπάγεται τη συγκρότηση κάποιων ειδικών πυροσβεστικών δυνάμεων και την ενίσχυση με εξοπλισμό.

Επιβεβαιώνεται ακόμη το ρεπορτάζ του «Π» για τα πολλά σαράβαλα πυροσβεστικά οχήματα που κυκλοφορούν ή καλύτερα που ενίοτε μένουν στο δρόμο από βλάβη, αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία δηλώνει οικονομική αδυναμία για να τα επισκευάσει. Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό με τα φθαρμένα ελαστικά, με συνέπεια να μην μπορούν τα πυροσβεστικά οχήματα να κινηθούν στο ανάγλυφο της περιοχής για σβήσιμο πυρκαγιών ή ακόμη να τίθεται και σε κίνδυνο η ζωή των πυροσβεστών όταν κινούνται στα βουνά με φθαρμένα ελαστικά.  Να σημειωθεί ότι υα οχήματα ακινητοποιούνται το ένα μετά το άλλο, καθώς δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα κονδύλια στον σχετικό κωδικό για την αντικατάσταση των ελαστικών.

Οι συνδικαλιστές αξιωματικοί της πυροσβεστικής ζήτησαν από τον περιφερειάρχη την παρέμβασή του για την εκταμίευση ενός ποσού για επισκευές οχημάτων και αντικατάσταση ελαστικών. Επίσης, ζήτησαν τη συνδρομή και τον συντονισμό των ενεργειών προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να γίνει επιτέλους πράξη η αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι εξήραν τη συμβολή της περιφερειακής αρχής και του περιφερειάρχη προσωπικά, στη δημιουργία της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστών, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: Ως Εκπρόσωποι της Ένωσης στην Δυτική Μακεδονία, αφού  ευχαριστήσαμε τον κ. Περιφερειάρχη και όλους τους συνεργάτες του, αναγνωρίζοντας  τον αγώνα που έδωσε και δίνει για την δημιουργία της Σχολής Πυροσβεστών στην πόλη της Πτολεμαΐδας, του εκθέσαμε μία σειρά προβλημάτων και αιτημάτων που αφορούν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας και χρήζουν επίλυσης ή προώθησης τους σε κεντρικό επίπεδο. Του τονίσαμε την ανάγκη, έστω και εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, κάποια ζητήματα να αντιμετωπιστούν  άμεσα ούτως ώστε οι παρεχόμενες από εμάς υπηρεσίες προς τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να είναι ακόμη καλύτερες, αλλά και οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των πυροσβεστών να είναι ασφαλείς  και  πιο καλές.

Ο κ. Περιφερειάρχης άκουσε με προσοχή τα θέματα που του τέθηκαν και μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες μας για την προώθηση και επίλυση τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, πυραγός Χρήστος Τσανακτσίδης και τα μέλη Χαράλαμπος Αλεξίου πυραγός και Γεώργιος Μπάτζος επιπυραγός. 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis
x

Check Also

Νεότερες πληροφορίες για το τροχαίο στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αναφορικά με το τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγη ώρα πριν στη Λευκόβρυση Κοζάνης, ...