Αρχική > Αρθρογραφία > Τι πραγματικά συμβαίνει στο Μποδοσάκειο, πριν και εν μέσω κορονοϊού – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Τι πραγματικά συμβαίνει στο Μποδοσάκειο, πριν και εν μέσω κορονοϊού – Γράφει ο Αντώνης Κ. Πουγαρίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Κάπου στη μέση της κρίσης, αξίζει να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις για το τι έγινε, το τι γίνεται, και το τι δεν γίνεται σχετικά με την προσφορά των Νοσοκομείων. Φυσικά, οι εργαζόμενοι στα πέντε νοσοκομεία της Δυτικής έκαναν το ανθρωπίνως δυνατό για να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση της αντιμετώπισης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Οστόσω, αξίζει να παρατηρήσουμε για το Μποδοσάκειο ως παράθεση γεγονότων και όχι ως αφετηρία αντιπαραθέσεων τα εξής:
 – Οι διάφοροι πολιτικοί παράγοντες το έχουν αναγάγει από βήματος ως το υγειονομικό κέντρο (έως και ναυαρχίδα) της Περιφέρειας, όμως τα προηγούμενα χρόνια του έχουν κλέψει κυριολεκτικά, αριθμό κλινών και τεχνικό εξοπλισμό.
 – Είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμένο, με το υφιστάμενο υγειονομικό προσωπικό να λειτουργεί στα όρια για να ανταποκριθεί στην προ κρίσης καθημερινότητα
 – Ελλείψει άλλου νοσοκομείου με προδιαγραφές στα πέριξ, ελήφθη η απόφαση να χαρακτηριστεί ως «Νοσοκομείο Αναφοράς»
 – Το Υπουργείο Υγείας, το χαρακτήρισε «Νοσοκομείο Αναφοράς», αλλά δεν φρόντισε να το ενισχύσει με το απαιτούμενο προσωπικό, δομές και υποδομές ώστε να παίξει αυτό το ρόλο.
 – Το Μποδοσάκειο έφερε σε πέρας πολύ μεγάλο νοσηλευτικό έργο, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που γεωγραφικά του αναλογεί, αφού είναι αποδέκτης ασθενών από το Βόιο και την Καστοριά.
 – Ακόμα και σήμερα, τα υλικά προστασίας στο Νοσοκομείο Αναφοράς έρχονται με το σταγονόμετρο.
 – Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, δεν εγκαταστάθηκε στην πόλη που εδρεύει το Νοσοκομείο Αναφοράς, αλλά σε άλλη πόλη
 – Το ειδικό μηχάνημα εξέτασης για κορονοϊό, δεν θα εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς για κορονοϊό, αλλά σε άλλο Νοσοκομείο.
 – Ο σχεδιασμός και η διαχείριση της όλης κατάστασης από το Νοσοκομείο Αναφοράς, ήρθε σε πέρας με πρωτοβουλίες και υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων της Διοίκησης και του Προσωπικού, οι οποίοι υπερέβαλλαν εαυτούς στην άσκηση των καθηκόντων τους, και επέδειξαν πρωτοφανή ετοιμότητα – αλλά κυρίως προνοητικότητα – στο σχεδιασμό αντιμετώπισης της κρίσης.
Θα πει κάποιος, καλά τόσο σημασία έχει το που θα είναι το μηχάνημα; Η απάντηση είναι όχι, αλλά αν συνυπολογίσει κανείς όλα τα παραπάνω γεγονότα και τα δει στον άξονα του χρόνου, παρατηρεί πως γενικώς …..κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι του παρόντος, όμως οι γραμμές αυτές θα είναι επίκαιρες, όταν το Υπουργείο Υγείας και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επαναξιολογήσουν τον περιφερειακό υγειονομικό χάρτη.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ένοχος ο δράστης με το τσεκούρι – ισόβια κάθειρξη – Πέλεκυς η απόφαση του δικαστηρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το δικαστήριο κρίνει τον κατηγορούμενο για την δολοφονική επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης, ένοχο για την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από ...