Αρχική > Ελλάδα > Τη μισή σύνταξη θα δώσει αύριο ο ΟΑΕΕ

Τη μισή σύνταξη θα δώσει αύριο ο ΟΑΕΕ

Συνέντευξη Τύπου του διευθυντή αυτή την ώρα
Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθεί το κονδύλι και οι συντάξεις θα καταβληθούν κατά το ήμισυ – Ο συνταξιούχος δε μπορεί να «σηκώσει» παρά 120 ευρώ, λόγω του ημερήσιου ορίου

«Κουρεμένες» κατά το ήμισυ θα είναι οι συντάξεις του ΟΑΕΕ που θα πιστωθούν αύριο μετά τις 11 το πρωί στους συνταξιούχους.

Λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθεί το κονδύλι των 272 εκ. ευρώ που απαιτείται μηνιαίως, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους δεν κατέβαλαν εισφορές.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τη δυσκολία του ΓΛΚ να ανταπεξέλθει στην υποχρέωση του για καταβολή της μηνιαίας επιχορήγησης οδήγησαν τη διοίκηση του ΟΑΕΕ σε συνεννόηση με το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων να λάβει αυτή την απόφαση.

Αυτή την ώρα ο διοικητής του οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος δίνει συνέντευξη τύπου για να εξηγήσει τη διαδικασία. Ετσι, από τη μέση σύνταξη του ΟΑΕΕ που είναι 700 ευρώ, αύριο αν καταφέρει το σύστημα ΔΙΑΣ να ανταποκριθεί, θα πιστωθούν τα 350. Βεβαίως ο συνταξιούχος δε μπορεί να «σηκώσει» παρά 120 ευρώ, λόγω του ημερήσιου ορίου.

 

πηγή: http://www.protothema.gr/

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team