Αρχική > Στήλες > Ιατρικά > Τι είναι το χόλτερ ρυθμού;

Τι είναι το χόλτερ ρυθμού;

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Είναι πολύ σημαντικό, αν έχουμε κάποιο ιατρικό πρόβλημα στην καρδιά ή κάποια δυσλειτουργία, να μην αμελούμε τις ετήσιες ή ακόμα και πιο συχνές προληπτικές εξετάσεις μας, όπως μάς συστήνουν και οι καρδιολόγοι στον Άγιο Στέφανο. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχουν σοβαρές δυσλειτουργίες της καρδιάς, οι καρδιολόγοι μάς παραπέμπουν στην τοποθέτηση ενός χόλτερ ρυθμού.

Τι είναι το χόλτερ ρυθμού και τι πληροφορίες προσφέρει;

Το χόλτερ ρυθμού στην ουσία πρόκειται για μια εξέταση με την οποία έχουμε τη δυνατότητα καταγραφής ηλεκτροκαρδιογραφήματος επί ένα 24ωρο.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας υπάρχουν συσκευές πολύ μικρού μεγέθους και βάρους, ψηφιακές με δύο μικρές μπαταρίες τύπου ΑΑΑ και μια Flashcard μεγάλης χωρητικότητας, ώστε να μπορούν να καταγράφουν και να επεξεργάζονται ταυτόχρονα σε πραγματικό χρόνο το λαμβανόμενο ηλεκτροκαρδιογράφημα, έτσι ώστε με το τέλος της εξέτασης και αφού το αποτέλεσμα «διαβαστεί» από τον υπολογιστή που έχει το αντίστοιχο πρόγραμμα να μας δώσει τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε.

Έτσι ο καρδιολόγος θα δει ποια είναι η αρρυθμία που ταλαιπωρεί τον κάθε ασθενή και αφού θα έχει τη διάγνωση θα μπορεί πλέον να προχωρήσει στη κατάλληλη θεραπεία. Σε μερικές περιπτώσεις δεν αρκεί η καταγραφή του 24ώρου διότι στο εν λόγω 24ωρο μπορεί να μην εμφανιστεί η αρρυθμία.

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν και άλλοι τύποι συσκευών χόλτερ ρυθμού όπως τα εβδομαδιαία, τα events recodrers και τα εμφυτεύσιμα τα οποία τοποθετούνται όπως οι βηματοδότες και διαβάζουμε τις πληροφορίες απ’ έξω με ειδικές συσκευές εξ’ επαφής με το δέρμα πάνω από το εμφυτευμένο χόλτερ ρυθμού.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν λειτουργεί ένα χόλτερ ρυθμού και είναι απολύτως ασφαλές και απαραίτητο αν έχετε διαγνωστεί με κάποια δυσλειτουργία στην καρδιά ή δεν αισθάνεστε καλά, νιώθοντας τα λεγόμενα «φτερουγίσματα».

Δεν αμελούμε τις επισκέψεις μας στους καρδιολόγους στον Άγιο Στέφανο

Επομένως, το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν υπάρχουν τέτοια σημάδια είναι να κλείσουμε άμεσα ένα ραντεβού με καρδιολόγο στον Άγιο Στέφανο. Φυσικά, μόνο ο καρδιολόγος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος και επιστήμονας για να αποφασίσει αν είναι απαραίτητη η τοποθέτηση χόλτερ ρυθμού και για πόσες ώρες.

Σε κάθε περίπτωση, ακούμε με προσοχή τις όποιες συμβουλές θα μας δώσει και δεν διστάζουμε να ρωτήσουμε για οποιαδήποτε απορία έχουμε ή για απορίες που τυχόν μας δημιουργηθούν μετά το ραντεβού.

Οι καρδιολόγοι στον Άγιο Στέφανο είναι εκεί για να σας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε και για να σας δώσουν χρήσιμες συμβουλές και διευκρινίσεις σχετικά με τα χόλτερ καρδιάς και τα είδη που υπάρχουν, ποιο είναι το κατάλληλο για τη δική σας περίπτωση, ποιες είναι οι λειτουργίες τους και πώς βγαίνουν τα αποτελέσματα.

Βεβαίως, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε ή να φοβόμαστε καθώς μια τέτοια εξέταση είναι προληπτική κι ακόμα κι αν ελλοχεύει κάποιος κίνδυνος, χάρη σε αυτή θα τον προλάβετε και θα τον ξεπεράσετε με τις υποδείξεις του καρδιολόγου σας.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Με τα μάτια του 5ου: Στην χρονομηχανή: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ 1821: «Συνέντευξη με τον επιζήσαντα Ζήση Χατζημάτη από την Έξοδο του Μεσολογγίου»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ό,τι ονειρεύτηκαν οι μικροί μας δημοσιογράφοι-να παρακολουθήσουν από κοντά τις μεγάλες στιγμές της Επανάστασης και να συνομιλήσουν με ...