Αρχική > Ενέργεια > Αίτημα από τη «Δημοτική Κίνηση» στο Δ.Σ. Κοζάνης να συζητηθεί η τηλεθέρμανση ως κατεπείγον – «Οι μονάδες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου που εξυπηρετούν Τ/Θ προβλέπεται να σταματήσουν νωρίτερα»

Αίτημα από τη «Δημοτική Κίνηση» στο Δ.Σ. Κοζάνης να συζητηθεί η τηλεθέρμανση ως κατεπείγον – «Οι μονάδες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου που εξυπηρετούν Τ/Θ προβλέπεται να σταματήσουν νωρίτερα»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Αίτημα για συζήτηση του θέματος της Τηλεθέρμανσης ως κατεπείγον στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, κατέθεσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις». Όπως τονίζεται στο αίτημα, προκύπτουν νέα δεδομένα για την Τ/Θ Κοζάνης , μετά τη μελέτη Επάρκειας Ηλεκτρικής Ισχύος 2022-2031, βάσει των οποίων οι μονάδες ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου που εξυπηρετούν την Τ/Θ θα σταματήσουν νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Αναλυτικότερα ανεφέρουν:

 

 

«Θέμα: Αίτημα κατεπείγουσας συζήτησης θέματος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ στις 15-07-2021 σχετικά με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν για την Τηλεθέρμανση Κοζάνης στο πλαίσιο της από 01-07-2021 διαβούλευσης του ΑΔΜΗΕ https://www.admie.gr/en/node/124648  από τη νέα μελέτη Επάρκειας Ηλεκτρικής ισχύος περιόδου 2022-2031 βάσει των οποίων οι λιγνιτικές μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου που εξυπηρετούν την Τηλεθέρμανση Κοζάνης θα σταματήσουν να λειτουργούν  νωρίτερα από τις ημερομηνίες που προβλέπονται στο εγκεκριμένο ΕΣΕΚ και πιο συγκεκριμένα προβλέπεται ότι το σύνολο των μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου θα τεθεί σε εφεδρεία στις 31/08/2021.

Όπως γίνεται αντιληπτό μία τέτοια ενέργεια εκ μέρους της ΔΕΗ ΑΕ θα προκαλέσει ανεπάρκεια θερμικής ενέργειας και αδυναμία της ΔΕΥΑΚ να παρέχει τηλεθέρμανση από τον Οκτώβριο του 2021 γεγονός καταστροφικό τόσο για τους συνδεδεμένους χρήστες όσο και για την ΔΕΥΑΚ.

Με δεδομένο το γεγονός ότι μας ανακοινώθηκε διακοπή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από τις αρχές Αυγούστου, όπως συνηθίζετε, παρακαλούμε για την άμεση συζήτηση του θέματος ως κατεπείγον στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με τιμή

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Χάρης Κουζιάκης»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ξεκινά η Δράση στήριξης των επιχειρήσεων Κοζάνης και Φλώρινας, με υψηλή εξάρτηση από τον λιγνίτη – Τα ποσοστά και οι επιχορηγήσεις

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ξεκινάει η νέα δράση «Πρόγραμμα ...