Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Θετικά μηνύματα για τις φετινές “Γιορτές της Γης” στη Βλάστη

Θετικά μηνύματα για τις φετινές “Γιορτές της Γης” στη Βλάστη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email 

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τις φετινές “Γιορτές της Γης”, που θα πραγματοποιηθούν στην πανέμορφη ορεινή Κοινότητα Βλάστης του Δήμου Εορδαίας, από 4 έως 8 Ιουλίου, για τις οποίες οι διοργανωτές -που είναι η Εταιρεία Πολιτισμού Βλάστης (στην οποία συμμετέχουν πολλοί νέοι Βλατσιώτες), λαμβάνουν ιδιαίτερα θετικά μηνύματα.

Το πρόγραμμα των φετινών “Γιορτών της Γης” περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστά ή ανερχόμενα ελληνικά και ξένα μουσικά σχήματα, που έχουν μεγάλη απήχηση στη νεολαία, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Βλάστης, Μιχάλης Τσιάντζιος,  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σημείωσε ότι τα προεόρτια του φεστιβάλ θα γίνουν την Τετάρτη 4 Ιουλίου, με ένα μεγάλο γλέντι στην πλατεία της Βλάστης με την Βάσω Βασιλειάδου, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο λόφο της “Τζούμκας”, «πάντα στη λογική να διασκεδάσει ο κόσμος και να περάσει καλά».

Ειδική αναφορά έκανε στο «Παζάρι Βιολογικών Προϊόντων»  για το οποίο υπάρχει  μάλιστα φέτος μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκθετών και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνει το φεστιβάλ, όπως θέατρο δρόμου, κουκλοθέατρο, περίπατοι και ορειβατικές διαδρομές κ.α., αλλά και στη λειτουργία χώρου κατασκήνωσης στο λόφο του Προφήτη Ηλία.

Την ευχή το φεστιβάλ να είναι η αρχή να επιστρέφουν στο χωριό τους νεαροί βλατσιώτες που ζουν σε άλλα μέρη, εξέφρασε ο ταμίας της Πολιτιστικής Εταιρείας Βλάστης, Δημήτρης  Τζατζάρης.

Ανακοινώθηκε ότι η Πολιτιστική Εταιρεία Βλάστης προγραμματίζει κι άλλες εκδηλώσεις στη συνέχεια, όπως Σχολή Θεάτρου σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ξεπροβόδισμα των κτηνοτρόφων τον ερχόμενο Οκτώβρη αλλά και σεμινάριο Τυροκομίας, επαναφορά των “Δούμπειων Μουσικών Σεμιναρίων” από την επόμενη χρονιά, αλλά και αναβίωση βλατσιώτικων εθίμων μέσα στον χειμώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δρομολογηθούν λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κοζάνης από την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη, καθώς και από τη Θεσσαλονίκη με χαμηλό τίμημα, για όσους θέλουν να επισκεφθούν τη Βλάστη αυθημερόν τις μέρες του φεστιβάλ.

Το εισιτήριο για τις συναυλίες ανέρχεται σε 7 ευρώ. Διατίθεται ωστόσο περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για όλες τις μέρες του φεστιβάλ στην τιμή των 15 ευρώ. Στη συνέχεια θα διατεθούν εισιτήρια για το τετραήμερο με 20 ευρώ και 15 ευρώ για τριήμερο.

Τις “Γιορτές της Γης” της Βλάστης στηρίζουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Κοζάνης, ο Δήμος Εορδαίας, η ΔΕΗ, ενώ αρωγός είναι και η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ η οποία θα παράσχει γιατρό και ασθενοφόρο καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: Ανοίγει λόγω καύσωνα η κλιματιζόμενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τους πολίτες

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στη διάθεση των δημοτών θα είναι από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και από τις 9 το πρωί έως ...