Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Θεμελιώθηκε στη Βλάστη, το Πρότυπο κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης, το 1987 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 20/12/2017

Θεμελιώθηκε στη Βλάστη, το Πρότυπο κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης, το 1987 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 20/12/2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Θεμελιώθηκε, από τον Υπουργό Βόρειας Ελλάδος, κ. Στέλιο Παπαθεμελή, την 5η Ιουνίου 1987, στην πάλαι ποτέ κραταιά κτηνοτροφική ορεινή και δροσόλουστη Βλάστη, το “Πρότυπο κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης”.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 200.000.000 εκατομμύρια δραχμές και προέρχεται, κύρια, από το κληροδότημα του Βλατσιώτη, αείμνηστου, Γαλάνου, στην γενέτειρα του Βλάστη και από τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Γεωργίας.

Το όλο έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Τον κ. Υπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βλάστης, Τζιούμαρης Κων/νος και το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Νομάρχης Κοζάνης, κ. Κεραμάρης, ο αναπληρωτής του Δημάρχου Πτολεμαϊδος, Πουγαρίδης Κοσμάς, οι κάτοικοι του χωριού και πολλοί Βλατσιώτες της διασποράς.

Το σχετικό τελετουργικό  της θεμελίωσης,  έγινε από τον Ιερέα της Βλάστης, Αιδεσιμότατο. Παπα-Μανώλη, ήταν παρόντες, οι Βουλευτές του Νομού κκ., Ιωάννης Βαγιάτης και Γεώργιος Δαβιδόπουλος, ο Περιφερειακός Επιθεωρητής Αστυνομίας, Υποστράτηγος, Αθανάσιος Καλαντζής, ο Διευθυντής Γεωργίας Νομού Κοζάνης κ. Αραβόπουλος, καθώς και οι λοιπές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του Νομού.

Στη φώτο μας, ο Υπουργός Βόρειας Ελλάδος, Στέλιος Παπαθεμελής, ο Νομάρχης  Κοζάνης, Κεραμάρης, ο Πρόεδρος του χωριού, Κώστας Τζιούμαρης, ο Δημαρχεύων Πτολεμαϊδος, Κοσμάς Πουγαρίδης, οι συνοδεύοντες τον Υπουργό υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Γιώργος Τζιώλας κάτοικοι του χωριού, με τοπικές ενδυμασίες και όχι μόνο.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team