Αρχική > Slider > Θέμα ημερών η κατάρρευση τμημάτων του Μποδοσάκειου νοσοκομείου – Εσπευσμένη κάθοδος στο υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε στο σημερινό Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας – Στο βάθος κινητοποιήσεις

Θέμα ημερών η κατάρρευση τμημάτων του Μποδοσάκειου νοσοκομείου – Εσπευσμένη κάθοδος στο υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε στο σημερινό Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας – Στο βάθος κινητοποιήσεις

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου λόγω της τεράστιας υποστελέχωσής του σε ιατρικό και όχι μόνο προσωπικό, που οδήγησε την περασμένη Πέμπτη ακόμα και στο κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, που συνήλθε εκτάκτως σήμερα Κυριακή με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο Μποδοσάκειο.

‘Επρόκειτο για μια πολύωρη συνεδρίαση- κράτησε 4,5 ολόκληρες ώρες- καθώς δόθηκε ο λόγος στον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη, στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, στον μοναδικό βουλευτή του Ν. Κοζάνης που παρέστη στη συνεδρίαση, Μίμη Δημητριάδη, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνη Κύρινα, στον υποδιοικητή του Μαμάτσειου- Μποδοσάκειου Νίκο Αντωνάκη, στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπο Τσεβεκίδη, στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας Αναστάσιο Τσιλφίδη, καθώς και σε εκπροσώπους άλλων φορέων.

katsinas

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο αρμόδιος δ.σ. για θέματα υγείας αλλά και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Μποδοσάκειου, Χρήστος Κατσίνας, το σύστημα στο Μποδοσάκειο μπορεί να καταρρεύσει πολύ σύντομα, καθώς εκτός από το σοβαρό πρόβλημα της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου που λειτουργεί εδώ και καιρό με σοβαρό έλλειμμα γιατρών, αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Παιδιατρική- η επικουρική παιδίατρος που προσλήφθηκε δήλωσε ότι δεν έρχεται, ενώ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν επίσης η Μαιευτική, αλλά και το Ογκολογικό τμήμα. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργεί με ειδικευόμενους, είπε, τονίζοντας πως  έκλεισαν τα Επείγοντα την Πέμπτη με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου για λόγους ασφαλείας.

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο κ. Κατσίνας και για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λέγοντας ότι κινδυνεύει με κλείσιμο μέσα στον Ιανουάριο και η ΜΕΘ, η μοναδική που υπάρχει σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Το σύστημα καταρρέει τα τελευταία 5 χρόνια και έχει αντανάκλαση στην υγεία των γιατρών, τόνισε ο κ. Κατσίνας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις.

Μετά από την πολύωρη συζήτηση αποφασίστηκε να κατεβεί μέσα στη βδομάδα στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Δήμου Εορδαίας για να συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας, στην οποία θα μετέχουν ο Περιφερειάρχης, οι βουλευτές, ενώ μετά από σχετική πρόταση του Θ. Καρυπίδη θα κληθεί να μετέχει και ο δήμος Κοζάνης.

zamanidis

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης,  εκτός από το αίτημα άμεσης στελέχωση του Μποδοσάκειου, πρώτη απαίτηση είναι η επαναφορά των κλινών του Μποδοσάκειου στις 250 κλίνες και ο διαχωρισμός (αυτονόμηση) της διοίκησής του από το Μαμάτσειο, καθώς επίσης η δημιουργία Αστικού Κέντρου Υγείας στην Πτολεμαΐδα.

Επισημάνθηκε πως αν δεν υπάρξει επιτυχής έκβαση στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας τότε θα αποφασιστούν άμεσα κινητοποιήσεις.

IMG_5363IMG_5359karypidisdimirriadis mi,is kyrinas antonIMG_5380 IMG_5438 IMG_5364

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη