Αρχική > Slider > Θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα εργολαβικών εργαζομένων – Θα διορίζεται ένα μέλος της οικογένειας του θανόντος

Θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα εργολαβικών εργαζομένων – Θα διορίζεται ένα μέλος της οικογένειας του θανόντος

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Θετική απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ, μένει να ανταποκριθεί το αρμόδιο υπουργείο

Σε μία σημαντική απόφαση για τα εργατικά ατυχήματα προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στη συνεδρίαση της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για θετική απόφαση με την οποία μπορούν να προσλαμβάνονται στην επιχείρηση μέλη των οικογενειών, εργαζομένων σε εργολάβους, σε περίπτωση θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα με εργαζόμενους της ΔΕΗ, που πέφτουν θύματα θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.

Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η εισήγηση της ΔΕΗ στο υπουργείο Εργασίας, καθώς το υπουργείο είναι αυτό που πρέπει να προχωρήσει στη θέσπιση της σχετικής νομοθεσίας, αλλά το θετικό είναι ότι η ΔΕΗ το δέχεται και «άναψε» το πράσινο φως για μια τέτοια εξέλιξη, που ήταν και αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ομόφωνη απόφαση – πρόταση του δ.σ. στο αρμόδιο υπουργείο, είναι η παρακάτω:

Αποφασίστηκε λοιπόν «η υποβολή στο αρμόδιο υπουργείο σχεδίου τροπολογίας νόμου για να παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης στη ΔΕΗ ενός μέλους της οικογένειας του θανόντος. Προϋπόθεση αυτής της διαδικασίας έχει ως συνέπεια να είναι εργατικό ατύχημα που προκαλείται κατά την εκτέλεση της εργασίας. Η διάταξη θα αφορά τους εργαζόμενους σε εργολάβους στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις, οι διαδικασίες που θα αφορούν την πρόσληψη θα καθορίζονται με αποφάσεις του δ.σ. της ΔΕΗ».

Δεδομένου ότι η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε επιτέλους σε ένα πάγιο αίτημα των εργολαβικών εργαζομένων και των συνδικάτων, μένει να ανταποκριθεί στο χρέος της και η πολιτεία, νομοθετώντας για την  υλοποίηση του μέτρου. Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», λένε ότι υπήρχε μία προσυνεννόηση μεταξύ ΔΕΗ και υπουργείου, με το τελευταίο να εμφανίζεται επίσης θετικό.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας