Αρχική > Ελλάδα > Τεράστιες καταστροφές στο ΑΠΘ – Πάνω από 100.000 ευρώ η ζημιά

Τεράστιες καταστροφές στο ΑΠΘ – Πάνω από 100.000 ευρώ η ζημιά

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

  • Ύστερα από τα χθεσινά επεισόδια στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Πολύ σοβαρές ζημιές παρουσιάζει η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, ύστερα από τις χθεσινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.    Η σχολή χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στις χθεσινές συγκρούσεις με την αστυνομία.    Σύμφωνα με το Seleo.gr, υπάρχουν σοβαρές καταστροφές στις υποδομές της σχολής, ενώ έχουν παραβιαστεί οι πόρτες από τα γραφεία των καθηγητών και έχουν κλαπεί διάφορα αντικείμενα.

Η σχολή θα παραμείνει σήμερα και τη Δευτέρα κλειστή. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ζημιές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, όμως ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Σχολής, Συμεών Πασχαλίδης, που μίλησε στο voria.gr, αναθεώρησε προς τα πάνω το κόστος. «Πλέον είμαστε σε θέση να πούμε ότι οι ζημιές ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ», είπε ο κ. Πασχαλίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, οι κουκουλοφόροι βεβήλωσαν εικόνες και τοιχογραφίες, έσπασαν θρανία, τζάμια και καρέκλες. Επιπλέον, βρήκαν τα κλειδιά από τις καθαρίστριες και απέκτησαν πρόσβαση στις γραμματείες.

Η αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής έχει καταστραφεί και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.

«Διέλυσαν και ξήλωσαν μεταλλικές πόρτες, έσπασαν τις τουαλέτες, κατέστρεψαν τους υπολογιστές στις γραμματείες και έχουν κλέψει σκληρούς δίσκους με σημαντικά αρχεία. Είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά, οι γραμματείες αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να λειτουργήσουν».   Εικόνα καταστροφής παρουσιάζει και το εργοτάξιο του μετρό στο κέντρο της πόλης, το οποίο κάηκε σχεδόν ολοσχερώς.   «Το παρήγορο είναι ότι η φωτιά στο εργοτάξιο δεν επεκτάθηκε στην υπόγεια υποδομή του Σταθμού, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» Γιάννης Μυλόπουλος.

«Ευτυχώς έμεινε άθικτος ο υπόγειος σταθμός στην Εγνατία. Δεν έχει υποστεί την παραμικρή ζημιά η υπόγεια υποδομή. Αναμένεται τις επόμενες ώρες μία ακριβής καταγραφή των καταστροφών στα γραφεία και στον εξοπλισμό του εργοταξίου που βρίσκονται στην επιφάνεια» ανέφερε ο ίδιος.   Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 15 συλλήψεις για για χθεσινά επεισόδια στην πόλη.

Πηγή: www.lifo.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team