Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Tα βήματα του Δ. Εορδαίας στο δρόμο ενάντια στην απολιγνιτοποίηση – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Tα βήματα του Δ. Εορδαίας στο δρόμο ενάντια στην απολιγνιτοποίηση – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στις απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, ενόψει της απολιγνιτοποίησης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς στο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, απαντώντας σε ερώτημα της αντιπολίτευσης για το πως σκέφτεται να κινηθεί ο δήμος και να αντιμετωπίσει άμεσα και όχι μακροπρόθεσμα την απολιγνιτοποίηση αλλά και ποιος είναι ο ρόλος των τοπικών βουλευτών και της κυβέρνησης για αυτό.
Ο κ. Πλακεντάς απάντησε πως τη θέση του την έχει ξαναπεί, ότι η απολιγνιτοποίηση δεν πρέπει να έρθει σύντομα, επαναλαμβάνοντας το ερώτημα, γιατί για όλη την Ευρώπη θα ισχύσει το ’50 και εμείς το ’28. «Για τους βουλευτές, να ρωτήσετε αυτούς. Εγώ, τουλάχιστον, δεν τους έχω ακούσει να κάνουν δημόσιες παρεμβάσεις».
Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις που χρειάζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, να γίνουν, ο κ. Πλακεντάς τόνισε πως ο δήμος θα προσπαθήσει να πείσει την κυβέρνηση ότι κάνει λάθος και δεν προλαβαίνει μέχρι να το ’28 να κάνει το πλάνο της απολιγνιτοποίησης. Το πρώτο βήμα αφορά τις απαραίτητες παρεμβάσεις στον Πρόεδρο της ΔΕΗ, τον Υπουργό κ.ο.κ., που ήδη έγιναν. Το δεύτερο βήμα είναι η διοργάνωση ημερίδας στις εγκαταστάσεις της 5ης Μονάδας, με την επιλογή του χώρου να είναι συμβολική και να καταδείξει την άρρηκτα συνδεδεμένη θέση του δήμου με τη ΔΕΗ. Και επίσης, τη διοργάνωση δημοτικού συμβουλίου παρουσία βουλευτών και φορέων, για να προβληθούν με αποφασιστικότητα οι απόψεις της περιοχής για το θέμα.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team