Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Τα τροχαία ατυχήματα ως κοινωνικό πρόβλημα – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης 

Τα τροχαία ατυχήματα ως κοινωνικό πρόβλημα – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η δ/νση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας διοργάνωσαν χθες στο Πνευματικό Κέντρο εσπερίδα με θέμα «τα τροχαία ατυχήματα ως κοινωνικό πρόβλημα» με εισηγητή τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Ζοπουνίδη Κωνσταντίνο.

Με μεγάλη προσοχή το κοινό, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας παρακολούθησε την στατιστική ανάλυση των τροχαίων ατυχημάτων για το έτος 2018 από τον συντοπίτη μας καθηγητή κ Ζοπουνίδη Κων/νο.

Ο κ Ζοπουνίδης αναφέρθηκε στις βασικές αιτίες που προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα, στη σχέση που μπορεί να έχουν με τις καταγεγραμμένες από την τροχαία παραβάσεις και την αυξημένη αστυνόμευση, στον εντοπισμό περιοχών ιδιαίτερα επικίνδυνων για τους οδηγούς, πως αυτά καταμερίζονται κατά Περιφερειακή Ενότητα στη χώρα μας, το οικονομικό κόστος για κάθε κράτος (από 1 έως 3% του ΑΕΠ), το κοινωνικό πρόβλημα που προκαλείται στην κοινωνία από θανάτους και τραυματισμούς, τις επιπτώσεις στο δημογραφικό και προτάσεις για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής.

Δυστυχώς η Ελλάδα κατέχει την τρίτη υψηλότερη θέση στους δείκτες θνησιμότητας σε παιδιά, εφήβους και νέους έως 25 ετών στην ΕΕ.

Τις εργασίες της εκδήλωσης διηύθυνε άψογα ο Διοικητής Τροχαίας Πτολεμαίδας Σπυρίδων Τάσιος.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ Θεόκλητος, ο Πρύτανης του ΠΔΜ Θόδωρος Θεουδουλίδης, ο Δ/ντής Αστυνομίας Κοζάνης Σπυρίδων Διόγκαρης, εκπρόσωπος της Περ. Δυτ. Μακεδονίας, του Δήμου Εορδαίας κ.α.

Με τιμητικές πλακέτες τίμησαν τον κ Ζοπουνίδη η Αντιδήμαρχος Εορδαίας κ Αντωνιάδου και ο Ατυνομικός Δ/ντής Κοζάνης κ Διόγκαρης.

Βιογραφικό καθηγητή Ζοπουνίδη Κων/νου: Η καταγωγή του είναι από τα Κομνηνά Εορδαίας, γεννήθηκε-μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσ/νίκη. Ειδικευμένος στην χρηματοοικονομική διοίκηση, με πλούσιο συγγραφικό έργο (90 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 450 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά), με διεθνή αναγνώριση και πολλές τιμητικές διακρίσεις, Καθηγητής σήμερα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team