Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Τα πρώτα θετικά μηνύματα από το άνοιγμα της αγορά της Κοζάνης – Δραγατσίκας: «Δεν σταματούμε να διεκδικούμε, όλοι μαζί, μέτρα στήριξης»

Τα πρώτα θετικά μηνύματα από το άνοιγμα της αγορά της Κοζάνης – Δραγατσίκας: «Δεν σταματούμε να διεκδικούμε, όλοι μαζί, μέτρα στήριξης»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με θετικά μηνύματα τόσο από πλευράς των καταστηματαρχών, όσο και από πλευράς του κόσμου, άνοιξε το πρωί της Δευτέρας η τοπική αγορά της Κοζάνης, μετά από το συνεχιζόμενο Lockdown.

Όπως τόνισε μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας, τα μηνύματα για πρώτη ημέρα ήταν θετικά, παρά το τσουχτερό κρύο όπου επικρατούσε.

Ελπίδα, όλων, στην παρούσα φάση είναι να μπει η αγορά σε μια κανονικότητα. «Ο κόσμος είναι πιο συνειδητοποιημένος. Όλα τα μέτρα τηρούνται στο ακέραιο. Όλοι προσέχουν. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι πρέπει να πειθαρχίσουμε όλοι και να υπάρχει από όλους η μέγιστη υπευθυνότητα ώστε να μείνουμε όλοι όρθιοι την επόμενη ημέρα, και να μην γυρίσουμε πάλι στην ίδια κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, λόγω και των εκπτώσεων, η τοπική αγορά έχει καλές τιμές, σημειώνει ο ίδιος.

Εκτίμηση του ίδιου είναι ο κόσμος θα στηρίξει την τοπική αγορά. Προσέθεσε, όμως, ότι, οι διεκδικήσεις όλων των συλλόγων και τοπικών φορέων παραμένουν, λέγοντας πως η αγορά της Πτολεμαΐδας, π.χ. είναι κλειστή ακόμη, για αυτό και απαιτείται στήριξη και ειδικά μέτρα στους πληττόμενους επαγγελματικούς κλάδους. «Δεν σταματάμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε, απλά το θετικό μήνυμα είναι ότι σιγά σιγά θα προσπαθήσουμε να μπούμε σε μια σχετική κανονικότητα, όπως μπορούμε να το πούμε».

Ερωτηθείς αν άνοιξαν όλα τα μαγαζιά στην Κοζάνη, ο κ. Δραγατσίκας τόνισε πως έκλεισαν μαγαζιά περιφερειακά του κέντρου, και λίγα στο κέντρο της Κοζάνης.

 

Ωράριο και μέτρα λειτουργίας καταστημάτων

Tο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων του Συλλόγου προσαρμόζεται λόγω των ειδικών συνθηκών και της προαιρετικής λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 20:00.  Έτσι οι απογευματινές ώρες 20:00 έως τις 21:00 από τα απογεύματα της Τρίτης, της Πέμπτης και της Παρασκευής μετατίθενται στα μεσημέρια των ημερών που είμαστε κλειστά τα απογεύματα.

Δηλαδή το κλείσιμο των καταστημάτων τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Σάββατο μετατίθεται στις 15:30.  Επίσης μόνο για τη Κυριακή 24 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά με ωράριο 11:00 – 16:00.

Ως προς την συγκέντρωση ατόμων στα καταστήματα: ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. ενώ για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Με υπευθυνότητα και πειθαρχία ανοίγουμε ξανά!»

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου με το άκουσμα της είδησης ανοίγματος των καταστημάτων:

“Αυτούς του τρείς μήνες δώσαμε μεγάλους αγώνες και οι προτάσεις μας ήταν πάντα ρεαλιστικές.

Πάντα γίνονταν μετά από πολύ σκέψη, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Aκούσαμε με χαρά ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε τα καταστήματά μας από τη Δευτέρα 18-01-2021 με πολύ συγκεκριμένους όρους και κανόνες.

Αυτό το νέο ξεκίνημα έχει μια διαφορετική απαίτηση από όλους μας. Απαιτεί μεγάλη πειθαρχία. Απαιτεί να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα και να τηρήσουμε όλα τα μέτρα για την δημόσια υγεία και ασφάλεια και να δώσουμε αυτό το μήνυμα σε όλους τους φίλους πελάτες μας ώστε να μην ξαναβρεθούμε στη θέση που είμαστε για τους τελευταίους τρείς μήνες.

Από την Δευτέρα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί για να αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι αξίζουμε την καλύτερη αντιμετώπιση από την πολιτεία. Ευχόμαστε καλές δουλειές και με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία ξαναπιάνουμε δουλειά!”

 

 

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 16 Μαρτίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 16 Μαρτίου όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας έχει ως εξής: ...