Αρχική > Παραπολιτικά > Τα Παραπολιτικά του Παλμού (18– 02– 2015)

Τα Παραπολιτικά του Παλμού (18– 02– 2015)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αθωώθηκαν

andreadis konstantinos gia entipo
Αθώους έκρινε το δικαστήριο στην Κοζάνη την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ καθώς και την Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών στην περιοχή των Κοίλων Κοζάνης.
Οι παραπάνω κινητοποιήσεις ήταν για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και είχαν γίνει προ διετίας, με κλείσιμο του δρόμου ξημερώματα.
Στις 25 Φεβρουαρίου (την επόμενη εβδομάδα) θα εκδικαστεί μία ακόμη υπόθεση παρακώλυσης κυκλοφορίας, που έγινε πέρυσι από τον Δήμο, στον κόμβο της ΑΕΒΑΛ, πάλι για την αγωνιστική στήριξη του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

 

 

Χωρίς ταμείο

IORDANIDIS-FOTIS-Αντιγραφή-620x330
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες πολιτών – ιδιαίτερα από την άνω Πτολεμαΐδα – για την μή δημιουργία ακόμη, δεύτερου ταμείου της ΔΕΥΑΕ στον χώρο της αγοράς όπου, θα εξοφλούνται οι λογαριασμοί ύδρευσης.
Η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, είχε εξαγγείλει την δημιουργία του και από τότε η υπόθεση καθυστερεί.
Η νέα διοίκηση για λόγους οικονομίας προσπαθεί να συγκεντρώσει χορηγίες και δωρεές για την δημιουργία του χώρου, όμως καθυστερεί αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές και φυσικά να χάνονται έσοδα από την επιχείρηση.
Πιστεύουμε η νέα διοίκηση πρέπει να ασχοληθεί πιο έντονα και πιο αποτελεσματικά.

 

 

Στην εκπαίδευση ο Μιχάλης

papadopoulos mixalis nea
Μετά τη μή επανεκλογή του, ο τέως πλέον Βουλευτής της περιοχής μας Μιχάλης Παπαδόπουλος επιστρέφει στην οργανική του θέση στο Υπουργείο Παιδείας, όπου υπηρετεί ως καθηγητής στη ΣΕΛΕΤΕ.
Παράλληλα ο Μιχάλης θα βρίσκεται τακτικά στην περιοχή μας, αφού δεν αναστέλλει την πολιτική του δράση.
Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο φύλλο, ετοιμάζει δύο πολιτικές συγκεντρώσεις στην περιοχή μας, μία για την Πτολεμαΐδα και μία για την Κοζάνη, ενώ τα πολιτικά του γραφείο στο Νομό εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Βουλευτής δέχεται καθημερινά μηνύματα συμπαράστασης, αφού παρά την προσωπική του άνοδο κατά 40%, δεν κατάφερε λόγω εκλογικού νόμου, να εισέλθει στο κοινοβούλιο.

 

 

 

Και μία διόρθωση
Σε προηγούμενο σημείωμά μας, με τίτλο θεάρεστη πράξη, αναφερθήκαμε στην επιτυχή λειτουργία δύο φαρμακοποιών στα πλαίσια του κοινωνικού ιατρείου Πτολεμαΐδας.
Τα ονόματά τους αποτυπώθηκαν λανθασμένα και σήμερα τα αναφέρουμε και πάλι. Πρόκειται για τις φαρμακοποιούς Ρίτα Χατζηευαστρατίου και Ελισάβετ Δερβενιωτάκη.

 

 

Και όμως υπάρχουν

tzimikas new
Σε μία εποχή της εμπορευματοποίησης των πάντων και της ιδιοτέλειας, υπάρχουν συμπολίτες μας επιστήμονες και άνθρωποι, που προσφέρουν στον πάσχοντα και το κοινωνικό σύνολο, χωρίς να περιμένουν κάποια ανταπόδοση.
Εντελώς τυχαία μάθαμε, ότι ανάμεσα στους ιδιώτες γιατρούς, που τακτικά καλούνται να βάλουν πλάτη για την λειτουργία του Μποδοσάκειου και των εφημεριών του, είναι ο Ιατρός – παθολόγος και πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Στέργιος Τζιμήκας.
Ο παραπάνω ιατρός, αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα εκλήθη να προσφέρει τις υπηρεσίες του καλύπτοντας υπάρχοντα κενά και ανάγκες.
Ο Στέργιος Τζιμήκας ανταποκρίθηκε πάντοτε, με ιδιαίτερο ζήλο, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία του Μποδοσάκειου και να μη μένουν ακάλυπτοι οι ασθενείς.
Και ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Ο Ιατρός, ποτέ δεν δέχθηκε να λάβει την προβλεπόμενη αντιμισθία. Ναι φίλοι αναγνώστες. Κυκλοφορούν και τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας.

 

 

Ούτε ένας εκπρόσωπος

ZAMANIDHS SAVAS
Τουλάχιστον 150 κάτοικοι του Κομάνου, παρέστησαν την Παρασκευή, στη συνάντηση – ενημέρωση, που έγινε στο Δημαρχείο Εορδαίας, για το χρονίζον ζήτημα της μετεγκατάστασης.
Και ενώ προσήλθαν οι βουλευτές Ουζουνίδου Ευγενία, Δημητριάδης Μίμης καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Παύλος Τσότσος δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής. Και εντάξει ο Δήμαρχος απουσίαζε δικαιολογημένα στην Αθήνα.
Δεν μπορούσε να παραστεί ένας από τους έξι Αντιδημάρχους (όπως παρίστανται στις βασιλόπιτες) ή έστω ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου;
Δεν είναι δυνατόν να τοποθετούνται όλοι οι θεσμικοί φορείς, μαζί με τους εκπροσώπους της επιτροπής του Κομάνου, και να μην υπάρχει τοποθέτηση από τον Δήμο.
Κατά πληροφορίες οι κάτοικοι του Κομάνου θεωρώντας ότι έγινε κατασπατάληση των κονδυλίων τους από τον Δήμο, θα ζητήσουν να γίνει μία πλήρης ενημέρωση για τα χρήματά τους, τα οποία διαχειρίζεται η εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

 

 

Εγκατάλειψη στην Ολυμπιάδα

10970175_870723156283437_941054523_o 11001282_870788812943538_1791546425_o 11003005_870788932943526_1368075097_o
Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Ολυμπιάδας, για την αθλιότητα που επικρατεί στο εσωτερικό οδικό δίκτυο.
Εδώ και καιρό εκτελείται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο χωριό, και έχουν γεμίσει λακκούβες και τομές όλοι οι δρόμοι. Ο ανάδοχος του έργου δεν έχει προβεί στην επούλωση των τομών έστω και με χαλίκι, με αποτέλεσμα να είναι προβληματική η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Οι κάτοικοι απευθύνονται στην ΔΕΥΑΕ και τον Δήμο, χωρίς να βρίσκουν κάποια ανταπόκριση, ενώ ετοιμάζονται για μεγάλες αντιδράσεις.

 

 

Βασιλόπιτα στο Εμπόριο

andronikidou ioanna nea
Ολίγον αποκριάτικη, η κοπή βασιλόπιτας της Δημοτικής παράταξης ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, με εκπρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δικηγόρο Ιωάννα Ανδρονικίδου.
Ήταν μία πρωτοποριακή μετεκλογική δραστηριότητα του συνδυασμού, ο οποίος είναι ο μόνος που πραγματοποίησε παρόμοια εκδήλωση.
Πολύς ο κόσμος, που συγκεντρώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Ξενοδοχείο ‘’Ξένιος οίκος Άψη’’ στο γειτονικό Εμπόριο, όπου άκουσε την αρχηγό του συνδυασμού Ιωάννα Ανδρονικίδου, η οποία επανέλαβε την πρόθεσή της, να αγωνιστεί αυτοτελώς για τα συμφέροντα του Δήμου.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση υπό τους ήχους της μουσικής του δεξιοτέχνη Λαζαρίδη.

 

 

Η χειρουργική του Μποδοσάκειου

andreadis iordanis!
Σε δραματική κατάσταση έχει περιέλθει εδώ και καιρό, η χειρουργική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Η τεράστια έλλειψη Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού είναι πλέον εμφανής στους ασθενείς που προσέρχονται όχι μόνο από την Εορδαία αλλά και όλα τα σημεία του Νομού Κοζάνης.
Το προσωπικό με αυτοθυσία εργάζεται νυχθημερόν χωρίς εφημερίες, ώρες ανάπαυσης και ακόμη χωρίς γραμματειακή υποστήριξη.
Ξεπεράσαμε τα όρια της αντοχής μας, δουλεύουμε χωρίς ρεπό, άδειες, με προσέλευση και χειρουργεία τα Σαββατοκύριακα, φέρεται να δηλώνει ο διευθυντής της κλινικής Ιορδάνης Ανδρεάδης, ο οποίος θεωρεί ότι υπονομεύουν συνολικά το Μποδοσάκειου προκειμένου να το παραρτηματοποιήσουν.

 

 

 

Οι αδιάκριτοι

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team