Αρχική > Παραπολιτικά > Τα Παραπολιτικά του Παλμού (04 – 02 – 2015)

Τα Παραπολιτικά του Παλμού (04 – 02 – 2015)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

‘’Ένας αλλά λέων’’

Untitled
Βγήκαν την περασμένη εβδομάδα, τα αποτελέσματα αξιολόγησης της 3ης προκήρυξης του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER στο Νομό Κοζάνης.
Εγκρίθηκαν 20 προγράμματα ενίσχυσης, για δημιουργία και επέκταση επιχειρήσεων.
Από την επαρχία Εορδαίας είχαμε μία μόνο επένδυση που επιχορηγείται.
Πρόκειται για την ίδρυση, μονάδας κατασκευής βιομηχανικών εξαρτημάτων με έδρα τον Περδίκκα.
Η εγκριθείσα επένδυση είναι ύψους 294.000 ευρώ και η δωρεάν κρατική επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% δηλαδή στο ποσό των 147.000 ευρώ. Καλή επιτυχία.

 

Χωρίς Υπουργείο
Δεν δείχνουν ευχάριστες οι εξελίξεις για τη Δυτική Μακεδονία. Στα ονόματα της νέας Κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται κανένα πρόσωπο από την περιοχή μας με την πληθώρα προβλημάτων. Τί συμβαίνει λοιπόν; Δεν υπάρχει κάποιος αξιόλογος μεταξύ των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, και του ενός από τους ΑΝΕΛ;
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση είχαμε μόνο από την Κοζάνη δύο Υπουργούς.

 

Η φύση εκδικείται
Οι βροχές της Παρασκευής και του Σαββάτου, δημιούργησαν και πάλι το γνωστό πρόβλημα στο δρόμο της Άρδασσας ως τα φανάρια. Το μπάζωμα του καναλιού και οι αυθαίρετες καταλήψεις και κατασκευές πλημμυρίζουν τον δρόμο και τον κάνουν επικίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Το πρωί του Σαββάτου, άνδρες της τροχαίας με διάφορα μηχανήματα προσπαθούσαν να διευκολύνουν τα αυτοκίνητα και να δημιουργήσουν συνθήκες πρόσβασης και ασφαλούς κυκλοφορίας.
Χρειάζονται πλέον τομές, διότι ιδιαίτερα τον χειμώνα η επικινδυνότητα αυξάνεται, λόγω και του πάγου, ενώ τα χωράφια πλημμυρίζουν και υφίστανται ζημίες οι αγρότες μας.

 

Η Ευγενία Ουζουνίδου

ouzounidou eygenia
Οι πολίτες του Νομού μας, επιβράβευσαν την συνέπεια και την μαχητικότητα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ της Ευγενίας Ουζουνίδου, την οποία επανεξέλεξαν στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Η κ. Ουζουνίδου είχε έντονη παρουσία στη Βουλή, με πολλές αγορεύσεις, κατάθεση εκατοντάδων ερωτήσεων και πλούσια αρθρογραφία στον τοπικό τύπο καθώς και τακτικές εμφανίσεις στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Παράλληλα είχε τακτική επικοινωνία με τους φορείς και τους πολίτες του Νομού Κοζάνης ευρισκόμενη πάντοτε κοντά στα προβλήματα της περιοχής.
Αυτή η γνώση, η έντονη ενασχόληση, η κινητικότητα αλλά και το ήθος της εκτιμήθηκαν από τους ψηφοφόρους, οι οποίοι την έστειλαν και πάλι να τους εκπροσωπήσει στη Βουλή. Είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να είναι χρήσιμη για την περιοχή.

 

Χωρίς τον ‘’Ξενοδόχο’’

andreadis iordanis!
Σύσκεψη για την λιμνοδεξαμενή της Αναρράχης και τα φράγματα της περιοχής έγινε την Παρασκευή στην Περιφέρεια, παρόμοια με αυτήν, που έγινε με την ανάληψη της νέας Περιφερειακής Αρχής.
Κατά πληροφορίες η σύσκεψη οδηγήθηκε και πάλι σε αδιέξοδο μετά την σθεναρή αντίδραση του τοπικού Συμβουλίου Εμπορίου.
Όμως αρκετοί είναι αυτοί, που εκφράζουν την απορία τους επειδή δεν εκλήθη στη σύσκεψη ένα πρόσωπο, που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα και έχει πολλά να συνεισφέρει με τις απόψεις του.
Αναφερόμαστε φυσικά τον εμπνευστή όλου του έργου, τον πρώην Νομάρχη Ιορδάνη Ανδρεάδη, ο οποίος το ενέταξε σε κοινοτικά προγράμματα με προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ και εκτέλεσε εργασίες στο 65% περίπου.
Τόσο στην προηγούμενη σύσκεψη, όπου εκτός από φορείς μετείχαν και δημότες, που υποτίθεται γνωρίζουν το θέμα, όσο και στην προχθεσινή δεν εκλήθη ο Ιορδάνης Ανδρεάδης, του οποίου οι απόψεις και οι ιδέες θεωρούμε ότι θα είναι χρήσιμες.
Άλλωστε επιβάλλεται συγκερασμός όλων των απόψεων για να ληφθούν τάχιστα αποφάσεις, ώστε να μην απενταχθεί το έργο και χαθούν χρήματα.
Και οπωσδήποτε να παραδοθεί το έργο στην χρήση των αγροτών οι οποίοι θα αποκτήσουν ανέξοδα το απαραίτητο νερό για τις αγροτικές τους καλλιέργειες.

 

 

Συνδιάσκεψη ζητά ο Μιχάλης

papadopoulos mixalis nea
Κινητικότατος και επίκαιρος όπως πάντα ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του Νομού μας Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Με παρέμβασή του στα ΜΜΕ ζητά να ανοίξει ο διάλογος στη Νέα Δημοκρατία, για αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, προτείνοντας παράλληλα την διοργάνωση Εθνικής συνδιάσκεψης σύμφωνα με τα οριζόμενα από το καταστατικό του κόμματος.
Την περίοδο αυτή βρίσκεται για διαβουλεύσεις στην Αθήνα και το προσεχές διάστημα, απεφάσισε να διοργανώσει δύο πολιτικές συγκεντρώσεις μία στην Πτολεμαΐδα και μία στην Κοζάνη.
Ο λόγος είναι να ευχαριστήσει τους πολυάριθμους φίλους του για την στήριξή τους, αφού στην πρόσφατη εκλογή σημείωσε αύξηση 40% στους σταυρούς προτίμησης και λόγω του εκλογικού συστήματος έχασε την εκλογική έδρα.

 

 

150.000 ευρώ για ασφαλτικά

polyxronidis kwstas
Την απόφαση για δημοπράτηση του έργου «επισκευή φθορών ασφαλτικού οδοστρώματος του Οδικού δικτύου Δήμου Εορδαίας» ύψους 150.000 ευρώ, έλαβε στη χθεσινή συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.
Μία απόφαση ιδιαίτερα αναγκαία, αφού όλο το οδικό δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα και φθορές, που εντείνονται με τις χιονοπτώσεις και τις συνεχείς βροχοπτώσεις.
Δεν ξέρουμε αν το ποσόν επαρκεί, όμως οπωσδήποτε θα θεραπεύσει αρκετά προβλήματα,
Παράλληλα χρειάζεται η ίδια προσπάθεια για το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, όπου οι φθορές στο ασφαλτικό οδόστρωμα είναι μεγάλες και σε πολλά σημεία.

 

Το αθλητικό μουσείο

katsinas xristos nea
Τις πλέον ευμενείς εντυπώσεις απέσπασε η απόφαση του Δ.Σ. της ΚΟΙΠΑΠ, για δημιουργία αθλητικού μουσείου Πτολεμαΐδας, σε πτέρυγα του Παλαιοντολογικού.
Πράγματι η περιοχή μας, έχει να επιδείξει μεγάλη ιστορία στο χώρο του αθλητισμού, από τα χρόνια της απελευθέρωσής της και μετά.
Παρά την έντονη φτώχεια και τον αγώνα για επιβίωση, πολλοί ήσαν αυτοί που ασχολήθηκαν με τον κλασσικό αθλητισμό, μετέχοντας σε περιφερειακούς και πανελλήνιους αγώνες φέρνοντας διακρίσεις.
Να θυμηθούμε την ελληνορωμαϊκή πάλη , (Γιώργο Πατρικίδη, προπολεμικά) το πένταθλο με τον αείμνηστο Ιατρό Ακαδημαϊκό Παναγιώτη Συμεωνίδη, τον Ολυμπιονίκη Γιώργο Ποζίδη, τους διακριθέντες στα Περδίκκεια και τοσους άλλους.
Παράλληλα είχαμε πολλούς αθλητές στην ποδοσφαιρομάνα Εορδαία, που έπαιξαν και σε μεγάλους συλλόγους, ενώ αναδείξαμε ομάδες στο Μπάσκετ, στο βόλεϊ, στο χάντ – μπολ και αλλού.
Ακόμη είναι πολλοί αυτοί που κρατούν δάδες από παλαιότερες Ολυμπιάδες, μετάλλια, κύπελλα, διπλώματα, φωτογραφίες, εφημερίδες κ.λπ.
Καθήκον όλων μας είναι να τα προσκομίσουμε στο μουσείο μας, πλουτίζοντας τη συλλογή του και την Ιστορία του τόπου μας.

 

Το μεροκάματο του πόνου

DEH3_534_355
Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες το πρωί στο ορυχείο Καρδιάς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα των σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου από την περιοχή Νεάπολης.
Αμέτρητα τα ατυχήματα σο χώρο της ΔΕΗ και αρκετά δυστυχώς στο παρελθόν θανατηφόρα.
Τί συμβαίνει λοιπόν; Δεν εφαρμόζονται οι έλεγχοι, όσον αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια, στην εργασία;
Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει κάποιος στην δουλειά του και να κινδυνεύει η ακεραιότητά του.
Αναζητούνται ευθύνες και επιτέλους, όχι άλλα ατυχήματα.

 

Συναχώθηκε η Digea

Δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα, η ψηφιακή πλατφόρμα Digea έχει πολύωρες διακοπές αγανακτώντας τους τηλεθεατές.
Με αόριστες δικαιολογίες, ότι φταίει η κακοκαιρία, ή τα κυκλώματα του ΟΤΕ, ή δήθεν βλάβη στη ΔΕΗ, μας στερεί το δικαίωμα στην ψυχαγωγία και την ενημέρωση, ενώ πληρώνουμε και μάλιστα ακριβά γι’ αυτό.
Πρόσφατα πλήρωσαν όλοι το χαράτσι του ενός και των δύο αποκωδικοποιητών και απαιτούν συνεχή λειτουργία.
Και δεν είναι δυνατόν να πιάνουμε όλα τα τοπικά κανάλια, τα οποία καλώς επένδυσαν και έχουν ισχυρά μηχανήματα, ενώ τα λεγόμενα μεγάλα κανάλια μαζί και η Digea δεν μας δίνουν σημασία.
Οι σύλλογοι καταναλωτών ας προβούν σε μηνύσεις.

 

 

Οι αδιάκριτοι

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team