Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Tα Φιλανθρωπικά Σωματεία της Εορδαίας ενημέρωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου – Για τη Διοικητική και Οικονομική λειτουργία τους

Tα Φιλανθρωπικά Σωματεία της Εορδαίας ενημέρωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου – Για τη Διοικητική και Οικονομική λειτουργία τους

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Κλειστή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διοικητικός και Οικονομικός έλεγχος των Φιλανθρωπικών σωματείων και Ιδρυμάτων» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018  στη βιβλιοθήκη του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Εορδαίας.

Στην ενημερωτική εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιωάννης Αριστερίδης, εξαίροντας την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης.

Την ενημέρωση των προσκεκλημένων φορέων ανέλαβε η Αικατερίνη Μπαχτσεβάνη, υπάλληλος της Δ/νσης, ορμώμενη από την ανάγκη των Δ.Σ. των φιλανθρωπικών σωματείων της Εορδαίας για την ερμηνεία της κείμενης νομοθεσίας.  Περιέγραψε τα  σχετικά βήματα και τον τρόπο εφαρμογής των απαιτούμενων διαδικασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η νόμιμη λειτουργία (διοικητική και οικονομική) και η διαφάνεια των Φιλανθρωπικών Σωματείων – Ιδρυμάτων, τα οποία δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Εορδαίας. Αφού τόνισε το κανονιστικό πλαίσιο και τα χρονοδιαγράμματα, διένειμε έναν Οδηγό Εφαρμογής Διοικητικού και Οικονομικού ελέγχου των Φιλανθρωπικών σωματείων και Ιδρυμάτων, ο οποίος περιέχει τα σχετικά τυποποιημένα έγγραφα και οδηγίες. Μάλιστα, έκανε λόγο για την έναρξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με τους φορείς.

Να σημειωθεί ότι στο προσεχές διάστημα αναμένονται και άλλες ανάλογες ενημερωτικές συναντήσεις, με σκοπό να συζητηθούν ζητήματα, τα οποία προβληματίζουν τις διοικήσεις των φιλανθρωπικών σωματείων.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου