Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Mε τα Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης & του Σωματείου των Εργαζομένων στην EuroMedica, συναντήθηκαν Καρυπίδης και Γιαννακίδης

Mε τα Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης & του Σωματείου των Εργαζομένων στην EuroMedica, συναντήθηκαν Καρυπίδης και Γιαννακίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης (ΕΚΝΚ) και του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων στην EuroMedica, είχε σήμερα Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017 συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κο Καρυπίδη Θεόδωρο και τον Αντιπεριφερειάρχη υγείας κο Γιαννακίδη Σταύρο.

Οι αντιπροσωπείες ενημέρωσαν τον κο Περιφερειάρχη ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην 21η μέρα απεργίας και ετοιμάζουν κλιμάκωση του αγώνα τους διεκδικώντας από την εταιρεία EuroMedica τα απλήρωτα δεδουλευμένα 9 μηνών. Η συστηματική, από πλευράς EuroMedica, μη καταβολή των δεδουλευμένων έφερε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στο σημείο να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες οδηγώντας τους στα όρια της εξαθλίωσης.

Μέχρι τώρα η εταιρεία έχει υποσχεθεί πολλές φορές, τόσο στους εργαζόμενους όσο και ενώπιον αντιπροσωπίας του ΕΚΝΚ και του Ιατρικού Συλλόγου, ότι θα καταβάλλει τμήμα των δεδουλευμένων και πολλές φορές δεν τήρησε την υπόσχεσή της.

Η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων σε συνδυασμό με την απαράδεκτη στάση της εταιρείας μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα, με αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας, την υπολειτουργία ή/και την αδυναμία λειτουργίας της μονάδας τεχνητού νεφρού, με δυσάρεστες ή/και επικίνδυνες για τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας συνέπειες.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση προς τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και την ετοιμότητά του για συμμετοχή στηναντιπροσωπεία ΕΚΝΚ και Σωματείου που τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί στην Αθήνα με τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team