Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Τα αιτήματα της κατάληψής τους έθεσαν επί τάπητος στον Σάββα Ζαμανίδη οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας

Τα αιτήματα της κατάληψής τους έθεσαν επί τάπητος στον Σάββα Ζαμανίδη οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Τα αιτήματα της συνεχιζόμενης κινητοποίησης  των μαθητών  του 2ου ΕΠΑΛ  Πτολεμαϊδας , μετέφερε  το 15μελές Συμβούλιο του Σχολείου  στον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι στο Γραφείο του.

Ο  κ. Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των παιδιών , μεταξύ των οποίων είναι :

– Απαιτούμε νέο κτήριο

-Έλλειψη Καθηγητών

-Έλλειψη αιθουσών

-Προσθήκη νέων ειδικοτήτων

-Αύξηση ποσοστού εισαγωγής στα πανεπιστήμια

-Ενισχυτική διδασκαλία για όλους

Απαντώντας στα θέματα που έθεσαν οι μαθητές ο κ. Ζαμανίδης  τόνισε πως σε ότι αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία (βιβλία, καθηγητές κ.α ) μπορεί να συμβάλλει στην διευθέτησή  τους  με παρέμβαση προς την Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , παρόλο που δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου.

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής για τη στέγαση του Σχολείου σε νέο κτήριο, ο Δήμαρχος Εορδαίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του  15μελούς σχετικά με την πορεία του έργου τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Έχουμε κάνει πολύ μεγάλο αγώνα για το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας  προκειμένου να λυθεί το κτηριακό,  που αποτελεί μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία. Οι μελέτες για το νέο κτήριο βρίσκονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης και ήδη έχει παραδοθεί ένας αριθμός αυτών , ενώ η καθυστέρηση οφείλεται στην αλλαγή της Νομοθεσίας. Θα διεκδικήσουμε  τη χρηματοδότηση του έργου από τη Διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ  εφόσον βγει η πρόσκληση για την Τεχνολογική Εκπαίδευση , καθώς εμείς θα είμαστε  έτοιμοι μελετητικά».

Επί πλέον ο Δήμαρχος Εορδαίας διευκρίνισε ότι η εν λόγω μελέτη προβλέπει και τον εξοπλισμό του κτηρίου 24 περίπου αιθουσών.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team