Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Τα 5 εμπόδια της κυβέρνησης στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ – Οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και οι θέσεις εργασίας

Τα 5 εμπόδια της κυβέρνησης στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ – Οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και οι θέσεις εργασίας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Πέντε εμπόδια καλείται η κυβέρνηση να ξεπεράσει μέχρι την έναρξη των διαδικασιών πώλησης των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό μπλακ άουτ αλλά και την εμπλοκή στο διαγωνισμό.

Το θέμα της παραχώρησης των περιουσιακών στοιχείων προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση καθώς και στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένες τις πολιτικές θέσεις και διακηρύξεις πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας περί διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της εταιρίας ηλεκτρισμού. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προχωρούσαν τη «μικρή ΔEΗ» κατακεραύνωνε την πώληση και έκανε λόγο για «εθνικό έγκλημα».

Ωστόσο, η καταδικαστική σε βάρος της χώρας απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για το μονοπώλιο της δημόσιας επιχείρησης στο λιγνίτη και η εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών για άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προσγείωσε -ανώμαλα- την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην πραγματικότητα.

Πέντε εμπόδια, λοιπόν, καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση έως την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού πώλησης των μονάδων  της Μελίτης στη Φλώρινα και της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…..

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ανοιχτή Επιστολή Για την Μετεγκατάσταση της Ακρινής από τους Θ. Καζαντσίδη, Κ. Πουτακίδη, Ειρ. Καρατόσιου, Γ. Αντωνιάδη και Ν. Ατματσίδη: «Δίκαιη μετάβαση δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς να έχει προηγηθεί η μετεγκατάσταση της Ακρινής»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανοιχτή επιστολή για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, υπογράφουν, ο πρόεδρος της Κοινότητας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και ...