Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Τα 107α Ελευθέρια της Κοζάνης- Η πόλη γιόρτασε με κάθε επισημότητα

Τα 107α Ελευθέρια της Κοζάνης- Η πόλη γιόρτασε με κάθε επισημότητα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


– Μηνύματα για τις ενεργειακές εξελίξεις στις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας

Με απόλυτη επισημότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό γιόρτασε σήμερα η Κοζάνης τα 107α ελευθέριά της τον τουρκικό ζυγό.

Πολιτική ηγεσία, μαθητιώσα νεολαία, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου, συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση επί της οδού Παύλου Μελά.

Νωρίτερα είχε τελεστεί επίσημη θεία δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης, ο οποίος στο μήνυμά του ανέφερε πως «η πρόοδος, η ελευθερία και η πίστη δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται».

Οικοδεσπότης της σημερινής ημέρας ήταν φυσικά ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και η νέα δημοτική αρχή που υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης τους επισήμους για την καθιερωμένη δεξίωση. Ο κ. Μαλούτας έκανε λόγο για μια μέρα γιορτινή αλλά και ημέρα μνήμης για την Κοζάνη: «Τιμούμε τους στρατιώτες αλλά και τους ντόπιους αγωνιστές που απελευθέρωσαν την πόλη και στη συνέχεια αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».

Από το μήνυμα του Δημάρχου δεν έλειψε και η αναφορά στις εξελίξεις γύρω από την ενέργεια, με το Λάζαρο Μαλούτα να προσθέτει: «Είμαστε σε κρίσιμη περίοδο, οι εξελίξεις μας ακουμπούν σκληρά και μεγάλο βάρος πέφτει στην περιοχή. Οφείλουμε τώρα σε καιρό ειρήνης να κρατήσουμε το επίπεδο της ευημερίας και να φέρουμε καλύτερες ημέρες για τον τόπο».

Το θέμα των ενεργειακών εξελίξεων δεν έλειψε ούτε από το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτιικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος έκανε λόγο για το παράδειγμα των αγωνιστών της ελευθερίας που πρέπει να καθοδηγεί τους πάντες ώστε να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες: «Τα σύννεφα πυκνώνουν τόσο για την περιοχή με τις ενεργειακές εξελίξεις, όσο και για τη χώρα με την Τουρκική προκλητικότητα. Έχουμε ένδοξη ιστορία, βαριά πολιτιστική κληρονομιά, μπορούμε να επαναλάβουμε τα κατορθώματα των προγόνων μας», είπε.

Το παρών έδωσαν και οι εκπρόσωποι του ελλληνικού κοινοβουλίου, οι οποίες επίσης δεν παρέλειψαν να κάνουν αναφορές στο θέμα των ενεργειακών εξελίξεων.

Ο Βουλευτής της ΝΔ, Στάθης Κωνσταντινίδης τόνισε: «Η ιστορία της Ελλάδας και της Μακεδονίας είναι διάσπαρτη από ένδοξες στιγμές. Μέλημά μας είναι να υπερασπιστούμε την εθνική ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία. Παράλληλα να δώσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο».

Από την πλευρά του ο Βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αμανατίδης είπε: «Ημέρα τιμής και μνήνης για ανθρώπους και γεγονότα. Είναι ευκαιρία να δούμε την Κοζάνη στο μέλλον. Να την οραματιστούμε ως πόλη πρωταγωνίστρια στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Βόρεια Ελλάδα».

Τέλος, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπη Βέττα σημείωσε: «Είναι ημέρα γιορτής για την Κοζάνη. Οι Κοζανίτες πρόγονοί μας έδειξαν πως αγωνιζόμενοι για έναν ιερό σκοπό μπορούμε να πετύχουμε το αδύνατο. Ο αγώνας για ελευθερία και δημοκρατία πρέπει να είναι συνεχής. Σήμερα έχουμε μια ομοφωνία ενάντια στα συμφέροντα του τόπου, σε ότι έχει να κάνει με τη ΔΕΗ» .

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας